Nederlands gullhelt etter tyvstarten: – Å nei, ikke nå!

Kjeld Nuis (28) vant OL-gull på favorittdistansen, men trodde at tyvstarten ville ødelegge løpet.

Håvard Holmefjord Lorentzen gratulerte Kjeld Nuis med OL-gullet på 1000 meter.   Foto: Rune Sævig

Saken oppdateres.

PYEONGCHANG: Han vant OL-gull på 1500 meter. Men det var på 1000-meteren, distansen han har dominert de siste årene, at nederlenderen ønsket seg gullet.

28-åringen vant på tiden 1.07,95 – fire hundredeler foran Håvard Holmefjord Lorentzen.

– Etter 1500-meteren var jeg selvfølgelig veldig, veldig glad. Jeg nøt det gullet i to dager og så var jeg «tilbake på jobb». Det er 1000 meter som er min distanse, det var her jeg skulle gjøre det, derfor er det veldig spesielt for meg å vinne dette gullet.

Visste han kunne slå Lorentzen

Han gikk i to par etter Lorentzen. Nuis fulgte avslutningen til nordmannen. 28-åringen visste at 1.07,99 var en tid han kunne slå.

– Da jeg så avslutningen til Håvard Lorentzen, tenkte jeg: «OK, det var et bra løp av han. Men dette kan jeg klare». Og jeg gikk et bra løp, selv om det ikke var perfekt.

Men det var problemer i starten. Nederlenderen og makker Mika Poutala tyvstartet.

– Da tenkte jeg: «Å nei, ikke nå!». For tyvstarter er ikke bra. Da må du gjøre de samme rutinene på nytt, du kommer ut av rytme. Jeg forsøkte å late som det ikke hadde skjedd. Det gikk bra, og jeg fikk en veldig god start på løpet.

Fryktet kollisjon på vekslingssiden

På den siste vekslingssiden kunne det blitt kluss mellom Nuis og Poutala.

– Jeg fryktet at vi skulle kræsje. Men Poutala var sporty og lot meg gå foran. Han reddet meg litt der. Da jeg krysset målstreken og så på tavlen at det var et ett-tall, da ble jeg virkelig glad.

Seiersmarginen var på fattige fire hundredeler.

– Det var ikke noe stort løp av meg. Men det var nok.

Håvard Holmefjord Lorentzen ble først skuffet. Men så tenkte 25-åringen at han var slått av en løper som har dominert distansen og var favoritt til å vinne.

– Han er sterk. Nuis leverte et fantastisk løp, det er det ingen tvil om. Han var råest av oss i åpningen, det var der han vant gullet, fastslo Lorentzen.

På forsiden nå