Nidaros kvitter seg med spiller etter kun fire matcher

Gjorde seks poeng på fire kamper. – Ikke god nok, sier treneren.

Jan Morten «Mortis» Dahl beklager ikke at Nidaros mister en av sine utenlandske spillere. Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

– Jeg kan ikke sende ham på isen bare på grunn av at han er utlending når jeg har lokale gutter som gjør det like bra, sier Nidaros-trener Jan Morten Dahl.

Den utenlandske spilleren treneren snakker om, er ungareren Norbert Hári.

Valgte det selv

Til tross for seks poeng på fire matcher, hevder «Mortis» at Hári ikke er god nok.

– Vi sender ham ikke hjem, det er Norbert som selv velger å reise. Han føler ikke at han har fått nok tillit her, og at oppholdet ikke ble som han hadde forespeilet seg. Og det har han rett i. Vi hadde ikke kommet til å sende ham hjem enda, men når han tok kontakt selv var det greit. Vi prøvde ikke å overtale ham til å bli, sier han.

Spilte «gratis»

Hari spilte ikke helgas kamper mot Furuset. Han var satt opp i fjerderekka, men meldte fra om at han var syk. Nå har han altså reist hjem til samboeren i Ungarn.

Til tross for at løperen var importspiller, fikk heller ikke Hári en eneste krone i lønn for å spille for Nidaros. Klubben skaffet jobb ved siden av, i tillegg til at han som en av tre utenlandske spillere bodde i en leilighet Nidaros disponerer.

Dahl innrømmer at det er ingen enkel jobb å hente «gratis» utenlandsk arbeidskraft.

– Det er egentlig umulig gå få gode spillere for ingen penger. Men vi har vært heldige og dyktige. Keeperen og backen fra Finland er kanongode. Slik var det i fjor også, vi hentet spillere som hevet laget, sier han.

Anbefalt av TIK-trener

Samtidig var det tilfeldig at Hari havnet i Trondheim. Han ble anbefalt for av den samme agenten som sendte Tuuka Smura og Nico Vuorijärvi til klubben, og tidligere TIK-trener Greger Lingquist gikk også god for ungareren.

– Norbert har ferdigheter som ingen andre på laget har, men er for svak og sein for denne ligaen. Han er en fin gutt, og jeg har ingen ting å utsette på ham. Det var ikke noe tull. Men han var ikke god nok.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå