Norges tomålshelt: - Det var litt uvirkelig

Beskjeden trønder tente et norsk håp i hockey-VM.

TOMÅLSHELT: - Det var en utrolig kul følelse. Jeg prøver alltid å bidra til laginnsatsen. I dag lyktes man med to mål. Det er morsomt, sier Mattias Nørstebø.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

SLOVAKIA — NORGE 2-3

Beskjeden står han i intervjusonen under tribunen i CEZ Arena. Journalistene må nesten lure frem et smil hos tomålsscoreren. Men det kommer etter hvert.

— Det var en utrolig kul følelse. Jeg prøver alltid å bidra til laginnsatsen. I dag lyktes man med to mål. Det er morsomt, sier Mattias Nørstebø.

Beskjeden kar

Trønderen er den yngste spilleren i den norske troppen med sine 19 år. Fra VG får han spørsmål om han er så sjenert som han virker.

— Jeg er ganske rolig av meg og kanskje ikke den som sier mest i garderoben, forteller Mattias Nørstebø etter at han nå er toppscorer i det norske hockeylaget i VM sammen med Patrick Thoresen.

Backen som til daglig spiller i Brynäs i den svenske eliteserien har ikke fått mest oppmerksomhet av de norske spillerne til nå i mesterskapet.

Han var ikke en gang sikker på at han skulle få plass på laget til Roy Johansen før VM. Nå har han spilt alle kampene i backpar sammen med veteranen Jonas Holøs.

— Vi er en gjeng med utrolig bra lagmoral. Kvartfinale har vært målet. Nå har vi virkelig muligheten, men det kan hende at det er slik at vi må vinne de tre siste kampene for å nå dit, sier Nørstebø.

Onsdag kveld fikk han det til gangs. Fortjent, mente Mathis Olimb. Veteran som spilte nok en god kamp gjorde klar til en aldri så liten feiringen.

— Stemningen i garderoben etter slike seiere er fantastisk. Vi får nyte den, dra hjem og forberede oss til neste kamp.

Den kommer allerede fredag mot Slovenia. Nok en veldig viktig kamp.

Skryter av de unge

Patrick Thoresen kom ikke på scoringslisten, men fikk registrert assist på Nørstebøs første mål, et knallhardt langskudd. Han er veldig godt fornøyd med at det var ungguttene som sto frem i dag.

— Utrolig moro å se unggutten i laget klive frem og ta steget mot å bli seniorhockeyspillere. Nørstebø er talentfull og har en veldig fin tøtsj. Det er ikke ofte det kommer opp så gode backer fra Norge, fortalte Patrick Thoresen.

Mats Rosseli Olsen scoret det norske målet som backen Nørstebø fra Trøndelag ikke sto bak.

Norge kom under 0-2 tidlig i andre periode. Men det er tæl og trøkk i laget og det er en vilje til å aldri gi seg. Til nå i VM hadde ikke Norge hatt spesiell god uttelling på sine sjanser. Slik virket det lenge også onsdag kveld i Ostrava, helt til Nørstebø og co endelig fant nettmaskene.

Stor stemning

Det var helt ellevill stemning i hallen. Ostrava liger ikke langt fra den slovakiske grensen og hallen var utsolgt. 90 prosent av tilskuerene heiet på nettopp Slovakia.

Det heftet ikke Patrick Thoresen.

— Får en ekstra «boost» av det. Det er gøy å være med når det er slikt trykk på tribunene. Man får en skikkelig sluttspillstemning, sa Thoresen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå