Ny NHL-spiller til Rosenborg

Henter back fra Pittsburg Penguins.

Pittsburgh Penguins' Deryk Engelland (5) and Chris Kunitz (14) celebrate Engelland's goal against the Buffalo Sabres in the second period of their NHL hockey game in Pittsburgh, Pennsylvania, December 17, 2011. REUTERS/David DeNoma (UNITED STATES - Tags: SPORT ICE HOCKEY)  Foto: DAVID DENOMA

Saken oppdateres.

LEANGEN: (adressa.no): Rosenborg Ishockeyklubb (RIHK) meddelte torsdag at Florida Panther-spilleren Jack Skille er klar for spill i klubben) .

I dag er det klart spiller nummer to fra NHL ankommer Rosenborg. Backen Deryk Engelland fra Pittsburgh Penguins er, som Skille, klar til kampen mot Lørenskog neste torsdag.

Han spiller til daglig med verdens to aller beste ishockeyspillere, Evgeni Malkin og Sidney Crosby.

Deryk er høyrefattet back som i fjor var blant de 4 beste poengplukkerne i Pittsburgh Penguins backrekke.

Tøff back

— Etter at det ble klart at Mike Daly ikke kunne spille mer for oss etter to hjernerystelser på kort tid, og valgte å reise hjem, har vi jaktet på ny back. I halvannen uke har vi jobbet hardt, og nå er det klart at Engelland spiller for oss, sier Stein Yttereng, sportslig leder i RIHK til adressa.no.

Engelland, opprinnelig fra Edmonton i Canada, er 30 år, og har gått den bokstavelig talt tøffe veien til NHL. Han ble draftet i 2000 av New Jersey Devils som 194. mann, men det var først i sesongen 2009-2010 han fikk sin NHL-debut. Da fikk han ni kamper, og har siden nærmest vært fast på laget. Nå står han med 145 NHL-kamper, og har 29 poeng (sju mål/22 assist). I tillegg har han 338 kamper i AHL, nivået under NHL.

— Han er rutinert, og vil bli en viktig forsterkning for oss, sier Yttereng.

For to sesongen siden sto han med 123 minutter i utvisningsboksen på 63 kamper, men i fjor fikk han kun 56 minutter fordelt over 73 kamper.

— Han ble i fjor brukt i en annen backrolle, og fikk vist seg som en annen spiller enn en som bare skal ta ut andre spillere. Han er en god toveis back, men først og fremst en defensiv trygg og tøff spiller, forklarer Yttereng om spilleren som også fikk seks kamper i Stanley Cup med Penguins i vår.

Nå er det stopp

Som Skille lander Engelland på Værnes mandag.

- Dere har hentet to NHL-spillere på tre dager. Kommer det flere?

— Nå skal vi ikke ha flere, såfremt det ikke dukker opp nye skader som tvinger oss til det. Men det er viktig å påpeke at Rosenborg ikke har utgifter på mer enn transferkortet til Skille (10.000 kroner). Resten av hans utgifter tas av eksterne samarbeidspartnere. Engelland er litt dyrere enn det Daly kostet oss i måneden. Men så har han også NHL-erfaring, og hadde vi hentet en annen back ville det kostet like mye som Daly. Dette har styret vurdert som en rett løsning, og vi bruker ikke, og kan ikke bruke, penger vi ikke har, sier Yttereng.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport her

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå