Oilers tapte etter straffedrama i Asker: - Lenge siden vi har sett så bra ut

Stavanger Oilers tapte hockeydramaet i Askerhallen. Men leverte samtidig en mer enn godkjent kamp.

Frisk Asker slo Oilers hjemme i Askerhallen lørdag. Cato Cocozza (t.h.) scoret kampens første mål. Her med Henrik Holm (målvakt) og Spencer Humphries. Sistnevnte skulle komme i fokus i 1. periode.Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Saken oppdateres.

ASKER: Frisk Asker-Stavanger Oilers 2–1 e.str.

Stavanger Oilers tapte til slutt 2–1 mot serieleder Frisk Asker. Det måtte straffer til for å skille lagene. Der ble Mario Lamoreux mannen som satte punktum da han scoret og Josh Soares misset i sitt forsøk.

Det ble en spennende og intens hockeybatalje i Askerhallen. Med få mål.

Humphries mistet det totalt

Etter et par friske Frisk-minutter tok Oilers litt over. Anført av knallhard og tøff, fysisk hockey slet Frisk med å komme seg ut av egen sone i perioder. Oilers lå på og trykket til i nærkampene. Den ene Frisk-spilleren etter den andre gikk i isen.

Så, på tampen av et Frisk-overtall, fikk Spencer Humphries seg en liten smekk av Anders Bastiansen foran Henrik Holm. Humphries gikk ned, men reiste seg raskt. Tydelig irritert. Skøytet rett bort til Bastiansen og kastet seg over ham. Slo og banket til mot en liggende Bastiansen og ga den norske landslagsveteranen juling.

Så å si alle spillerne på isen kastet seg med i dansen og det kokte fullstendig over. Josh Soares og Kristian Forsberg var blant dem som bidro i tumultene.

Humphries ble sendt rett i garderoben. Fire spillere fra hvert lag fikk 2+2 i utvisningsboksen for gruff.

Selv om det ble delt ut noen fulltreffere i akkurat den situasjonen, sto det 0–0 etter en intens åpningsperiode.

Én feil – ett baklengs

2. periode ble hakket mindre amper enn den første. Men likevel lå gnisten der. Det skulle lite til for å få full tenning.

Oilers leverte en god midtperiode. Men nok en defensiv blunder av Curtis gedig førte til baklengs. En lang puck dumpes ned i vantet til side for Henrik Holm. Gedig hadde full kontroll på situasjonen.

Men i stedet for å renske pucken unna, forbereder han seg på å få en takling. Og den lille passiviteten gjør at han henges opp i vantet, miste rpucken, og Frisk overtar og scorer. Cato Cocozza målscorer for hjemmelaget.

En god periode av Oilers, men laget var ikke flinke til å utnytte de mulighetene som bød seg.

Romano fant åpningen

Oilers fikk ikke sjansen i overtall før midtveis i 3. periode. Etter en knetakling på Lassi Kokkala fikk Oilers muligheten i spill fem mot fire.

Og da takket Tony Romano for kaffen og utlignet til 1–1 med et lekkert skudd opp i nærmeste hjørne.

Dermed like langt i Askerhallen.

Avslutningen på 3. periode foregikk for det meste i Frisk Askers sone. Uten at det ga scoring for Oilers.

Og flere mål ble det ikke før det hele måtte avgjøres på straffer.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen oppsummerer kampen slik:

– Vi var gode i dag. ordentlig gode, var vi. jeg sytnes vi ble bedre og bedre utover i kampen. Vi var duellsterke, jobbet og kjørte på. Vi måtte drepe en haug av utvisninger igjen, selvfølgelig, og fikk ett overtall selv. Det er typisk, sånn er det akkurat nå. Men vi kjempet som løver og det er lenge siden vi har sett så bra ut som i dag. Da er det surt å bare få med seg ett poeng. Men det skal vi ta med oss og bygge videre på, sier Gulbrandsen.

– Vi gikk mye på skøyter, korte bytter, fikk opp tempoet i kampen. Vant mange dueller og kjørte blant annet 3. periode. Vant skuddstatistikken 15–4. Da er det surt ikke å få med oss tre poeng

VI FULGTE KAMPEN:

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå