Rosenborg Hockeys styreleder trekker seg

Thomas Wiggen gjør alvor av truslene mot Norges Ishockeyforbund. Per Jørgensen kan også være på vei ut.

Rosenborg-leder Thomas Wiggen.   Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

– Jeg orker ikke lengre å bruke fritida mi på noe som verken støttes særlig lokalt, eller i det hele tatt sentralt, sier Thomas Wiggen

Rabalderet startet for alvor mellom Rosenborg og hockeyforbundet da det ble kjent at klubben ble trukket fire poeng som straff for manglende innbetaling av dommerregning på 77 000 kroner. Et krav som forfalt kun kort tid etter at ordningen ble innført.

Savner støtte i hockeymiljøet

Nyheten om styrelederens avgang sprakk på TV2 i går kveld. Til Adresseavisen utdyper Wiggen sin begrunnelse.

– Negativ presseomtale, og mangelen på hjelp og backup fra ressurspersoner i og rundt trøndersk hockey er årsaken til at jeg takker for meg, sier han.

Mannen som har jobbet med dommerbetalingssaken i forbundet, Ottar Eide, tar et snev av selvkritikk overfor TV2.

– Vi har hatt dialog underveis, og det kan godt hende at den kunne ha vært bedre og at de føler at vi ikke har backet dem godt nok opp, sier han.

Gir seg ved første korsvei

Selv om styreleder Wiggen nå gjør trusselen om å trekke seg til en realitet, blir han sittende ved roret ut sesongen.

– Jeg kommer til å stille på det avtalte møtet med forbundet den 23. januar, og jeg kommer også til å sørge for at Rosenborg fullfører denne sesongen i henhold til det jeg tidligere har lovet, poengstraff eller ikke. Men jeg kommer ikke til å ta gjenvalg, eller på noen måte bidra til innlevering av lisenssøknad og lignende. Forhåpentligvis vil noen andre overta, det er ikke mitt problem, skriver han i en mail til Adresseavisen.

Også Jørgensen på vei ut

Noe av det første Thomas Wiggen gjorde da han tok over som ny styreleder i september i fjor, var å sette Per Jørgensen inn i sjefsstolen i klubben. Ifølge Wiggen, er Jørgensen den beste Rosenborg kunne fått til å gjøre den tøffe ryddejobben som ble igangsatt. Nå spår styrelederen at Jørgensen vil følge etter ham ut døra fra klubblokalene i Leangen ishall.

– Per Jørgensen forsvinner antageligvis ut med meg. Det er beklagelig, for han kunne også blitt en særdeles viktig og positiv bidragsyter for trøndersk og norsk hockey, sier Wiggen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå