Rosenborg innfører betalingsstopp

Har ikke penger i kassen — fryser all gjeld frem til juni.

ARBEIDSRO: Med varslingen av betalingsstopp ser Per Jørgensen frem til to måneder uten telefonmas om penger de skylder.  Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

For å unngå at klubben blir slått konkurs, varsler Rosenborg elite betalingsstopp i drøye to måneder.

Etter at om lag 100.000 lønnskroner er utbetalt i mars, er det bom stopp for flere utbetalinger. I tillegg avsluttes alle leieforhold på leiligheter og leasingbiler.

— Vår advokat sender nå ut et brev hvor vi varsler betalingsstopp på våre fordringer fram til 1.juni. I de fordringene ligger det cirka 800.000 kroner. Da gjenstår kun utgifter til administrasjon, så får det bli opp til styret å vurdere eventuelle permitteringer, sier Per Jørgensen i Rosenborg ishockeyklubb.

Ingen dramatikk

Jørgensen mener at betalingsstoppen ikke er dramatisk.

— Det er ingen som faller på grunn av de pengene vi skylder. Dette gir oss to måneder uten alle telefonene og maset om betaling. Det gir oss mer arbeidsro til å hente de pengene vi trenger, sier han.

Håper næringslivet ser jobben

Jørgensen håper at tiltakene klubben nå setter i verk, vil gjøre klubben mer spiselig for næringslivet.

— Med bakgrunn i gammel historie, har jeg forståelse for at vi ikke er interessante for næringslivet. Men nå tar vi tak, og viser det gjennom handling. Vi har redusert kostnadene vesentlig og kuttet gjelden, sier Jørgensen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå