Rosenborg-lederen: – Jeg er veldig overrasket

Tommy Iversen skjønner lite av at RIHK har brukt spiller uten arbeidstillatelse.

Sportslig leder Tommy Iversen må svare for hvorfor canadiske Wade Bergman har spilt for klubben uten arbeidstillatelse.  Foto: Digitalsport

Saken oppdateres.

TRONDHEIM (adressa.no): — Administrasjonen er på saken, og jobber med å få en avklaring med Utlendingsdirektoratet (UDI). RIHK har registrert spillere hos UDI i mange år, og har kompetanse på dette.

Vi registrerte den aktuelle spilleren 4. februar, ut fra akkurat samme praksis som med alle andre av våre spillere fra Nord-Amerika. De andre har beviselig arbeidstillatelsen sin på plass. Jeg er veldig overrasket, sier Iversen til adressa.no

Startet i Vålerenga

I går måtte den sportslige lederen tåle spørsmål på hvorfor canadiske Wade Bergman kan ha spilt for Rosenborg uten arbeidstillatelse.

Bergman har spilt totalt 14 kamper, og står med ni målpoeng. Han var på isen senest i den siste sluttspillkampen mot Stavanger.

Bergman er bare en av et stadig økende antall utlendinger som skal ha spilt uten arbeidstillatelse i eliteserien i ishockey i vinter, og UDI har tidligere uttalt at de vurderer anmeldelse av blant annet Vålerenga, som står oppført med to spillere uten arbeidstillatelse.

- God dialog med UDI

Iversen lar seg foreløpig ikke stresse av at det vil skje med Rosenborg i denne saken.

— Ettersom vi har gjort alt på samme måte som før, er jeg ganske rolig. Jeg kan forstå at klubber som er uvant med å bruke spillere utenfor Schengen ikke kan alle regler, men dette kan vi. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har bedt om, og fått innvilget arbeidstillatelse på en av våre spillere.

— Vi har dessuten ingenting å tjene på ikke å sørge for arbeidstillatelse for våre spillere, og en ev. feil skyldes uansett ikke en bevist handling. Vi har normalt en god dialog med UDI, og tar det derfra så snart vi har kommet i kontakt, sier Iversen.

Den sportslige lederen vil samtidig ikke avfeie at Bergman kan ha spilt uten tillatelse , slik UDI mener.

— Vi vil tro at han som sitter med saken i UDI, og som slipper et navn på en spesifikk spiller i RIHK, ikke ville gjort dette uten grunn. Nå jobber vi som sagt med å sjekke ut saken. Så vil ikke jeg spekulere ytterligere i hvor saken står, sier Iversen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå