Rosenborg nær ved å ryste Stavanger Oilers

Sensasjonell opphenting sikret forlenging, men sesongen er nå over for Rosenborg.

Rosenborg hentet opp Oilers sin ledelse, men trakk det korteste strået til slutt.  Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

ROSENBORG-STAVANGER OILERS: 3-4 (1-2, 0-1, 2-0, 0-1)

I tredje periodes siste minutt tryllet Rosenborg fram en ekstra sjanse for en ny tur til Stavanger og fortsatt liv i kvartfinalene. Men et tvilsomt idømt straffeslag satte en effektiv stopper for sesongen for Rosenborg.

Tøff start

Rosenborg fikk en blytung start på kampen, da Oilers tok ledelsen før det var spilt to minutter ved Peter Lorentzen. Men utligningen kom allerede tre minutter senere. Da forsvant målscorer Lorentzen i utvisningsboksen, og Rosenborg brukte bare ti sekunder av overtallet før Jamie Milam satte inn 1-1. Rosenborg kom til flere store muligheter i spill fem mot fire midtveis i perioden. Men i stedet for ny scoring, satte Oilers poengkonge Dan Kissel inn ledermålet til 1-2 med ni minutter igjen av perioden.

Skuddstatistikk: 9-18

Massive Oilers

Oilers satte et massivt press i starten av den andre perioden, og gjestene nærmest bosatte seg i Rosenborgs sone. Etter fire minutter ga overtaket resultat, da Kurt Davis satte inn 3-1 for gjestene.

Så fulgte en lang periode hvor Oilers ikke orket og Rosenborg ikke maktet. Lite skjedde, bortsett fra at trafikken inn og ut av utvisningsboksen var jevn.

Med drøye minuttet igjen av perioden gikk det et lite sus gjennom ishallen da Jordan George var alene gjennom, men amerikaneren klarte ikke å overliste Henrik Holm.

Skuddstatistikk: 11-10

Mirakelet i Leangen

Tredje periode fortsatte der andre periode slapp, med et Oilers-lag som spilte med håndbrekket på.

«Vi MÅ ikke ha det fjerde målet, gutter», sa Oilers-trener Petter Thoresen til spillerne midtveis i perioden.

Og mens gjestene allerede hadde semifinalene i tankene, var det tomt på tanken hos Rosenborg. Med drøye to minutter igjen, tok Rosenborg timeout. Like etter hoppet keeper Brady Hjelle ut på benken.

Og publikum i Leangen ishall skulle få et bevis på at undrenes tid ennå ikke er omme.

42 sekunder før full tid, reduserte Calle Gustavsson til 2-3. – Og så:

Med 15 sekunder igjen, dundret Jamie Milam inn utligningen til 3-3. ## Avgjort på overtid

Dermed måtte det sudden death til for å avgjøre kampen.

Der avgjorde Stavanger på det som så ut som et billig straffesalg etter knappe fem minutter. Dermed er sesongen over for Rosenborg, mens Oilers er klare for semifinalen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå