Serieåpning som forventet for Nidaros hockey

Hjemmelaget startet tregt i helgas andre oppgjør mot Gjøvik. Det holdt likevel til kontrollert seier.

Full pott for Dag-Morten Wehn og Nidaros hockey, som tok seks av seks mulige poeng mot Gjøvik. Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Nidaros - Gjøvik: 4–1 (1–0, 0–1, 3–0)

Med en komfortabel seier 6-0 mot Gjøvik i beina fra lørdagens kamp, åpnet oppgjøret søndag resultatmessig på samme vis.

Flaks hindret baklengs

Hjemmelaget startet best, men slapp Gjøvik inn i matchen. Og det var bare flaks at ikke gjestene scoret først etter svakt spill i undertall av Nidaros knapt midtveis i den første perioden. Men skuddet fra gjestene smalt i stanga.

Periodens eneste mål kom drøye fem minutter før hvilen, da veteranen Dag Morten Wehn fikk to muligheter i samme bytt. Det endte med at veteranen fikk kranglet inn en ikke voldsomt fortjent ledelse.

Skuddstatistikk 1. periode: 14-11

Gjøvik utlignet

Gjestene utlignet etter knappe fem minutter av den andre perioden etter en personlig feil av Emil Holst Volden. Som bakerste mann forsøkte backen å dempe en klarering fra gjestene på brystet, men mistet kontroll over pucken. Alene gjennom satte Gjøviks Jan Robin Lereng pucken sikkert forbi Tuuka Smura i hjemmelagets mål.

Tre minutter før full tid i andre periode, satte kaptein Niklas Unger Nilsen og tredjerekka et vanvittig trykk på gjestene. I et kjempebytt kom de til flere fete sjanser, men stanga hindret Nidaros i å ta ledelsen.

Det ble likevel starten på en liten sluttspurt. I undertall ble Gjøvik knallhardt presset på tampen av perioden, men gjestene maktet å stå imot.

Skuddstatistikk 2. periode: 18-6

Baar med spikeren i kista

Drøye tre minutt ut i den siste perioden, fikk trener Jan Morten Dahl full uttelling for å sette sin beste spiller, Mathias Baar, i samme rekke med rutinerte Dag Morten Wehn. Med et utsøkt forarbeid, satte Baar opp Wehn i perfekt posisjon foran buret. Med sitt andre mål for kvelden sørget Wehn for ledelse 2–1.

Fredrik Linge og en svak Gjøvik-keeper sørget for å drepe det meste av spenningen bare minutter etter. Et udekket skudd fra distianse gikk via skulderen på keeperen og i mål til 3–1.

Det ble litt kritisk for Nidaros med to utvisninger på rappen midtveis i den siste perioden, med et halvt minutt i spill tre mot fem. Men laget red av undertallet, og gikk rett opp og scoret umiddelbart etter. Mathias Baar satte i praksis spikeren i Gjøvik-kista med 4–1.

Skuddstatistikk 3. periode: 16–5

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå