Sjefen om hockey-kritikken: – De får skrive brev til IOC

Norge spilte sin første OL-kvartfinale. Det gikk ikke spesielt bra. Gullfavoritt OAR (Russland) var tre-fire numre for store.

Petter Thoresen synes det blir feil å bruke seg mot norske hockeyspillere fordi IOC har valgt en merkelig format på OL-turneringen. Her med to av veteranene på det norske laget, Jonas Holøs (t.v.) og Anders Bastiansen (t.h.)  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Saken oppdateres.

OAR – Norge 6–1

PYEONGCHANG: Hovedtrener Petter Thoresen mener at de som har kritisert hockeylandslaget for å ha kommet til kvartfinalen uten å vinne en eneste kamp i gruppespillet, skyter på feil blink.

– Jeg oppfatter det ikke som om de kritiserer norsk hockey. Formatet er som det er. Da får de heller skrive et brev til IOC hvis de har noe å klage på, sier Thoresen etter kampen mot Russland.

– Det er en stor prestasjon

Alexander Bonsaksen synes også det blir urettferdig å kritisere norske hockeyspillere for at det er mulig å komme til kvartfinale slik formatet på turneringen er.

– Man kan si hva man vil om at vi taper alle kampene i gruppespillet. Men vi kommer til mellomspill, og det er snakk om vinn eller forsvinn. Vi vant, og det er en stor prestasjon. Vi bryr oss ikke om hva andre sier om det, sier Bonsaksen.

Han scoret Norges eneste mål, men styrte også inn ett av russernes mål med skøyten.

Patrick Thoresen spiller ishockey i SKA St. Petersburg og hadde mange av sine lagkamerater på laget til OAR (Olympic Athlete from Russia).

– Vi har klart å ta oss til en kvartfinale i et OL. Det er en prestasjon ingen kan ta fra oss. Det er svært, ikke minst når du ser hva de andre nasjonene har å rutte med.

Kirill Kaprizov har akkurat scoret OARs tredje mål. Mattias Nørstebø og Jonas Holøs blir tilskuere.   Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Ser for seg flere OL

34-åringen sier ikke som mange andre litt opp i idrettsårene. Da han fikk spørsmål om dette var hans siste OL, kom svaret kontant.

– Ikke nødvendigvis. Det vet man aldri. Det handler om at det er gøy å trene og konkurrere. Jeg har absolutt ingen planer om å legge opp, sier han å gjør det klart at Beijing i 2022 er et mål.

Far, og trener, Petter Thoresen er stolt over at laget han leder nådde sitt mål. Og kvelden før kampen var de norske spillerne såpass tøffe i trynet at de snakket alvorlig om å gå til semifinale.

Men da måtte de først slå OAR.

– Vi hadde nådd målet vårt, og da måtte vi sette oss et nytt. Vi er ikke med bare for å være med. Det er derfor guttene jobber og sliter helt til siste slutt. At vi ikke strekker til, er en annen sak, trener Thoresen.

Russisk overmakt

Russerne gikk ut som en ny versjon av «Den røde arme», som de uovervinnelige lagene på 70-tallet ble kalt. I første periode så det lenge ut som Norge spilte i undertall. De gjorde ikke det.

Dermed kom det tre mål i løpet av perioden. Kampen var på mange måter over. I de to neste periodene var Norge langt mer med på notene. Men de russiske spillerne slapp seg helt tydelig ned. Tenningsnivået var langt unna det som ble vist i første periode, da Norge knapt fikk låne pucken.

– Vi blir utspilt i dag. De var for gode for oss, konstaterte Petter Thoresen.

Akkurat det var ikke Norges toppscorer uenig i.

– Det gikk for fort oss. Vi blir hengende etter og ga dem for mye tid og rom. I tillegg kom utvisningene. Det koster mot et lag som kanskje er verdens beste i overtallsspill, sa Alexander Bonsaksen.

Trener Petter Thoresen mener, til tross for de fire tapene i OL, at det har vært en god turnering.

– Det er ekstremt viktig for oss å få spille mot de 11 beste lagene i verden. Vi lærer hele tiden. Mange av de norske spillerne kommer fra ligaer hvor tempoet er svakere enn på dette nivået. Da får de se hva som skal til, sier han.

På forsiden nå