Sondre Ringen sikret seg kvoteplass til Hoppuka

Etter flere gode resultater i kontinentalcupen blir Sondre Ringen belønnet med billett til Hoppuka.

Sondre Ringen under Raw Air i Lillehammer i 2018.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Vi startet kontinentalcupen i Vikersund, der jeg følte at jeg leverte fire veldig gode hopp, som egentlig var høyere en hva jeg hadde forventet. Så startet vi å se på resultatlister og kvoteplass, og da så det lovende ut. Siden har jeg nesten ikke sovet, spist eller drukket, jeg har vært helt ødelagt, sier Ringen til hopplandslagets Facebook-side.

Med 23-åringen inn på kvoteplass øker det norske kvoten fra seks til sju hoppere i den tysk-østerrikske hoppturneringen.

– Ringen har prestert på et høyt nivå i fire COC-konkurranser (kontinentalcup). Han fortjener en plass til Hoppuka nå. Det blir spennende å se hva hoppingen hans holder til på øverste nivå, sier trener Andreas Vilberg.

Sondre Ringen har tre verdenscuprenn å vise til. Alle kom i løpet av 2018. Nå er han klar for dyst i Hoppuka.  Foto: Håkon Mosvold Larsen

Lørdag ble Bækkelaget-hopperen beste nordmann på 4.-plass i et kontinentalcuprenn i finske Ruka.

Hoppuka går i Tyskland og Østerrike. Første renn avvikles 29. desember og holdes som vanlig i Oberstdorf. Deretter følger renn i Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen.

(©NTB)

På forsiden nå