Stavangers hockey-damer klarte det Oilers ikke maktet

Kvinnene i Stavanger Hockey slutter ikke å imponere.

Elite- og gullaget til Stavanger Hockey tok en knusende seier i eliteserien. Luken ned til andreplass lå på hele 30 poeng.  Foto: Bård Berntsen

Saken oppdateres.

Både elitelaget og andrelaget kunne i helgen feire at de var seriemestere i hver sin liga.

Elitelaget tok en knusende seier i den øverste divisjonen. De kan ende 30 poeng foran Vålerenga (som fortsatt har fem kamper igjen å spille) og står uten tap i årets sesong.

Andrelaget tok en noe overraskende seier i 1. divisjonen, syv poeng foran Bergen. De får derimot ikke rykke opp til eliteserien på grunn av at Stavanger Hockey allerede har et lag i serien.

– Det var veldig kjekt å bli seriemester igjen. Vi har spilt sammen som et lag gjennom hele sesongen, sier Stine Kleven (21), som er kaptein på elitelaget til Aftenbladet.

Line Døhlen Berntsen (t.v.) og Andrea Sandanger Andersen fikk sin fortjente gullmedalje etter årets innsats i eliteserien.  Foto: Bård Berntsen

Lav snittalder

Begge lagene har et meget ungt mannskap. Eldste kvinne på elitelaget er Mariel Vatland (22), mens yngste er Lotte Pedersen (15). Til tross for et ungt mannskap har de allerede vunnet seriespillet tre ganger siden 2014/2015 sesongen, og vunnet sluttspillet to ganger.

– Å ha et ungt mannskap har sine fordeler og ulemper, men de unge på laget viser at de virkelig vil. De kjemper og trener hardt. De gir virkelig hundre prosent og hjelper alltid hverandre, sier kaptein Kleven.

En del av æren skal også Stavanger Hockey ha, dette mener David Stendahl som er assisterende lagleder. Han trekker frem Ernst Falch som en av personene som fortjener ros for sitt arbeid for å fremme bredde- og damehockey.

– Ernst har vært den store pådriveren i klubben. Hans misjon i livet har handlet om å få ungdommer og kvinner inn i hockey. Dette har han virkelig klart i Stavanger siden 50 til 60 prosent av damenes landslagsspillere er på vårt lag, sier Stendahl.

Her er det unge mannskapet som halte i land seieren i 1. divisjon. Også de reiser til NM-sluttspillet i Trondheim i 16. til 18. mars.  Foto: Bård Berntsen

Utviklingslaget som vant serien

Det at andrelaget skulle ta seieren i 1. divisjonen var langt over årets målsetning. Dette skal egentlig være et utviklingslag, mener Stendahl. Og dersom alderen på elitelaget imponerte, så må du bare spenne fast setebeltene her.

Andrelagets yngste spiller – og poengdronning er Silje Gundersen. Hun er født i 2004 og fylte nettopp 15 år. Alle er født på 2000-tallet, ingen er eldre enn 18 år.

– Vårt fokus på dette laget er spillerutvikling og de møter motstandere som er mye eldre. Det er et særdeles ungt mannskap, sier Vidar Are Ekstrøm som er daglig leder i Stavanger Hockey.

Seieren i serien ble feiret med pizza, men noen stor feiring var det ikke tid til. For om snaue tre uker venter sluttspillet i Trondheim, her har elitelaget som målsetning om å ta kongepokalen hjem til Stavanger.

På forsiden nå