Svindal skadet tommelen på trening - usikker før sesongstarten

Måtte operere etter krasj på torsdag.

Aksel Lund Svindal måtte operere etter en krasj på trening torsdag. Aksel Lund Svindal måtte operere etter en krasj på trening torsdag. Foto: NTB scanpix

Torsdag kom beskjeden alpinfansen har ventet på. Aksel Lund Svindal tar en ny sesong.

Men samme dag skadet han hånden på trening, og lørdag la han ut et bilde fra sykesengen.

– Jeg hadde en liten krasj på torsdag. Fikk en liten håndskade, men det var litt mer komplisert enn jeg trodde. Så jeg bestemte meg for å operere i dag. Et lite hinder på veien, men det skal være mulig å konkurrere i nær framtid, skriver alpintstjernen på Instagram.

I samme innlegg spør han konkurrenten Felix Neureuther om hvordan det går med hånden hans. Også han la i går ut et bilde hvor han fikk behandling for et brudd i tommelen.

Det er ikke snakk om et brudd for Svindal, men han klarte ikke å holde i staven etter krasjen, og måtte teipe fast staven til hånden.

– Selv om jeg staker litt dårligere, taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sa han til NRK i går.

Sportssjef Claus Ryste sier til VG at operasjonen gikk bra, men at de vet mer om Svindal vil stille til start i Lake Louise litt senere. Svindal skal etter planen sesongåpne i utforen i Canada neste helg.