Tidenes kollaps for Nidaros

– Vi har ikke råd til å tape mange kamper til.

Trener Jan Morten Dahl varsler endringer foran neste kamp etter lørdagens kollaps mot Ringerike. Foto: Leikny Havik Skjærseth

Saken oppdateres.

Nidaros – Ringerike: 1–7 (0–3, 1–0, 0–4)

Poenghåpet levde for Nidaros før den siste perioden mot Ringerike. Gjestene vant den første perioden 3–0, mens Nidaros kom tilbake og vant den andre perioden 1–0. Den tredje perioden startet med et «skitmål» imot. Så raknet det fullstendig.

– Det er den første gangen Nidaros har falt sammen slik som et lag. Det er den kraftigste kollapsen jeg har vært med på, sier trener Jan Morten Dahl.

Jobbet hardere, ville mer

Til slutt sto det 1–7 på tavla. Uholdbart, melder sjefen.

– Vi har ikke andre å skylde på enn oss selv. Jeg trodde helt ærlig vi skulle slå dem. Da er det svært skuffende at vi attpåtil slipper inn så mange mål uten å by opp skikkelig til kamp. Ringerike jobbet hardere enn oss, ville mer enn oss. Det er ikke holdbart, sier «Mortis».

Ingen krise

Etter åtte kamper, har Nidaros kun vunnet halvparten. Likevel vil ikke treneren være med på at det er krise i klubben.

– Det er ikke krise. Det er ikke krise om vi ikke klarer kvaliken heller. Og fortsetter vi slik, rykker vi aldri opp. Men jeg må ærlig innrømme at jeg trodde vi skulle være lenger opp på tabellen. Det er ikke for sent ennå, men da tåler vi ikke å tape mange kamper til, sier han.

Varsler endringer

Allerede søndag møtes lagene til ny kamp, og treneren varsler store endringer.

– Vi må få inn ny giv og mer trykk, og kommer til å rokere om mye på laget. I dag spilte vi med tre rekker. I morgen går vi for fire løperrekker. Spillerne skal ikke få skylde på at de er slitne. Det har med innstilling å gjøre, sier han.

P.S. Nidaros manglet blant annet keeper Tuuka Smuura, som er hjemme i Finland på begravelse, og kaptein Niklas Unger Nilsen. Til gjengjeld spilte veteranene Joakim Erbe og Inge Stokvik kampen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå