Trøndersk sølv i VM i skiorientering

Lars Moholdt ble nummer to på langdistansen i Piteå.

SØLV: Lars Moholdt tok medalje i VM (arkivfoto).  Foto: Erik Borg

Saken oppdateres.

Lars Moholdt gikk inn til sølvet på langdistansen under VM i skiorientering i Piteå onsdag. Han var 2.46 minutter bak gullvinner Andrej Lamov.

Rindalingen var nummer fem ved første meldepost, men avanserte noen plasseringer underveis. Etter halvgått løp var han inne i kampen om sølvet.

– Jeg gjorde en «miss» omtrent midtveis i løpet. Det er jeg skuffet over, og gjør at jeg ikke er helt fornøyd nå spontant etter løpet, sa sølvvinneren.

– Det er ikke det at jeg er misfornøyd med sølvmedalje i VM, men jeg bør klare meg uten den type feil som jeg gjorde i dag, fortsatte Moholdt.

Møtte gullvinneren

Gullet var det lite å gjøre noe med. Russeren Andrej Lamov var i føringen fra første stavtak og var til slutt 2.46 minutter foran Moholdt. Finske Tero Linnainmaa tok bronsen, 3.51 minutter bak Lamov.

– Jeg møtte ham etter et langstrekk tidlig i løypa, og skjønte at han var foran meg (Lamov startet to minutter før Moholdt). Men jeg visste at det var lang løype, og at det skal godt gjøres å ta de riktige veivalgene hele veien, sa nordmannen.

VM skiorientering onsdag

VM skiorientering onsdag, langdistanser i Piteå, Sverige:

Menn:

1) Andrej Lamov, 112.12, 2) Lars Moholdt, Norge 2.46 min. bak, 3) Tero Linnainmaa, Finland 3.51, 4) Sergej Gorlanov, Russland 4.33, 5) Tuomas Kotro, Finland 5.37, 6) Erik Rost, Sverige 5.44.

Øvrige norske: 11) Audun Heimdal 9.05, 15) Bjørnar Kvåle 11.46, 22) Øyvind Wiggen 22.29.

Kvinner:

1) Tove Alexandersson, Sverige 107.53, 2) Alena Trapeznikova, Russland 6.11 min. bak, 3) Maria Ketsjkina, Russland 6.47, 4) Salla Koskela, Finland 8.10, 5)) Magdalena Olsson, Sverige 8.47, 6) Marjut Turunen, Finland 9.09.

Norske: 12) Evine W. Andersen 16.50, 13) Anna Ulvensøen 17.08. Tilla F. Hennum ble disket.

Audun Heimdal ble nest best av de norske på 11.-plass. Han var 9.05 minutter bak.

Bjørnar Kvåle ble nummer 15, mens Øyvind Wiggen ble nummer 22.

Torsdag er det sprint på programmet i VM i skiorientering.

Alexanderssons første langdistansegull

I kvinneklassen var det ingenting å gjøre med den svenske veteranen Tove Alexandersson. Hun var i tet fra første meldepost.

Alexandersson gikk inn til karrierens sjette VM-gull, men bare den første på langdistansen. Hun var litt over seks minutter foran nærmeste konkurrent, russiske Alena Trapenznikova. Bronsen gikk til Maria Ketsjina fra Russland.

Evine Westli Andersen startet forsiktig og var aldri blant topp ti underveis. Hun endte som beste norske jente på 12.-plass. Hun var 16.50 minutter bak vinneren.

Anna Ulvensmoen ble nest best av de norske på plassen bak.

Tilla Farnes Hennum ble diskvalifisert etter å ha misset en post.

(©NTB)

På forsiden nå