Trondheim får egen kombinerthelg

Trondheim overtar for Japan og Sapporo og arrangerer egen verdenscuphelg i kombinert 26.- til 27. januar.

Trønderen Jørgen Graabak gikk inn til seier Natrudstilen sist helg. I januar blir det konkurranser på hjemmebane i Trondheim.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bestemte fredag at verdenscuprennet i kombinert flyttes fra 12.-13. mars til helgen 26.-27. januar.

Opprinnelig var det Japan og Sapporo som skulle arrangere renn helga 26.–27. januar, men arrangørene i Japan måtte i sommer kaste inn håndkleet.

– Det er viktig for oss å fylle hver helg om vinteren med TV-sendte renn. Derfor er vi utrolig glad for at vi i samarbeid med Norges Skiforbund, arrangørene i Trondheim og NRK klarte å få til dette. Nå ligger alt til rette for en skikkelig kombinerthelg i Trondheim hvor det ikke arrangeres andre renn parallelt. Det blir spennende å se om vi får skikkelig kombinertstemning i Granåsen både lørdag og søndag, sier renndirektør for kombinert i Det internasjonale skiforbundet, Lasse Ottesen.

Lederen i organisasjonskomiteen, Erik Andresen sier at dette blir en fin anledning til å se flere lokale helter i verdensklasse kjempe om pallplasseringer rett før ski-VM i Seefeld.

– Det kommer til å bli to actionfylte dager med stor stemning i Granåsen, sier Erik Andresen. (@NTB)

På forsiden nå