Veteranens råd til Oilers-debutantene: – Nyt det

Petter Thoresen fant plass til fem Oilers-spillere i OL-troppen. Fire av dem er OL-debutanter. Da er veteranen Kristian Forsberg god å ha.

  Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Det er mer skjegg og mer hår, ellers er jeg den samme spilleren på isen. Og det er fortsatt like stort å få være med i OL. Jeg gleder meg like mye nå som i 2010, sier Kristian Forsberg og smiler.

31-åringen er kaptein i Oilers, er klar for sitt tredje OL. Han vet hva som venter i Pyeongchang.

Landslagsveteranen kan være kjekk å ha for de fire lagkompisene som spiller sitt første OL for Norge. For Henrik Holm (27), Johannes Johannesen (20), Eirik Salsten (23) og Mathias Trettenes (24) er alle førstereisgutter i dette selskapet.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse å få være en del av dette. Det blir vanvittig gøy. Å få representere Norge i et OL er en ære. Jeg tror det blir et eventyr, sier Eirik Salsten.

Norges kamper i OL

Torsdag 15. februar kl. 08.40: Norge-Sverige

Fredag 16. februar kl. 13.10: Finland-Norge

Søndag 18. februar kl. 04.10: Tyskland-Norge

Fire av Oilers’ fem OL-spillere samlet før avreise Sør-Korea: Henrik Holm (f.v.), Eirik Salsten, Johannes Johannesen og Kristian Forsberg.  Foto: Kjetil Flygind

– Ta inn så mye man kan

Selv om Oilers har slitt i tung motbakke denne sesongen, blir OL et minne for livet for de fem. Og et kjærkomment avbrekk fra hverdagen hjemme i Stavanger. Men selv om OL er stort og en helt ny opplevelse for de fire, er Kristian Forsbergs råd å nyte det.

– Man er nødt til å nyte det, prøve å ta inn så mye man kan. Det er stort, men det først når man kommer dit at man forstår hvor stort det er. Det er da man skjønner omfanget og hvor mange som er med. Det er ikke sikkert man får sjansen til å være med så mange ganger, derfor er det ekstra viktig å ta inn så mye som mulig av alt et OL innebærer, sier Oilers-kapteinen.

– Jeg ser frem til å kunne føle litt på pulsen som er i et OL. Kanskje få sett litt andre øvelser når vi har fri. Det er viktig å nyte det, sier Salsten.

Petter Thoresen og Norge er på plass i Pyeongchang og forbereder seg til første kamp torsdag morgen.  Foto: NTB scanpix

Holm skal være klar

Aftenbladet samlet spillerne før avreise Sør-Korea. Nå er de på plass. Norge ankom OL-byen tidligere denne uken. Åpningsseremonien gikk de glipp av ettersom de spilte OL-generalprøve mot Sveits (tap 2-4). Torsdag venter Sverige i første kamp i turneringen.

– Det blir en stor opplevelse. Jeg regner med at jeg er rangert som keeper nummer tre, men har som mål å være med og bidra. Jeg må bare vise meg frem og være skjerpet, sier Henrik Holm, som sammen med Lars Haugen og Henrik Haukeland er Norges målvaktstrio.

– Det er veldig morsomt å få være med. Det hadde vært kult å få OL-debuten, men det viktigste er at laget gjør det bra. Jeg skal være klar hvis jeg får sjansen, sier Holm.

– Dette er noe man kanskje bare får oppleve én gang, så det blir både kult og heftig, sier backen Johannes Johannesen.

Henrik Holm holdt nullen for Norge i en treningskamp tidligere i vinter.  Foto: NTB scanpix

Kvartfinale?

Norge er i gruppe med Sverige, Finland og Tyskland. Det er tre grupper med fire lag. De fire beste etter gruppespillet går direkte til kvartfinale. Resten må gjennom et kvalifiseringsspill som vil avgjøre hvilke fire andre nasjoner som får de fire siste plassene.

Kristian Forsberg tror Norge kan slå bra fra seg i et OL uten NHL-spillere.

– Vi skal prøve alt vi kan for å gå til en kvartfinale. Det er mye fokus på at NHL-spillerne ikke er med. Men vi er ikke så preget av det ettersom vi ikke har så mange der. Men det er mange gode spillere med. Men vi har vist at vi kan slå gode lag før, sier Forsberg. Pål Haukali Higspon kjenner Norges landslagstrener godt. Petter Thoresen gjorde Oilers til en seiersmaskin da han trente laget fra 2009 til 2016.

– Han vet hvordan han skal få det beste ut av kollektivet. De er avhengige av litt flyt, og å møte rett lag i kvalifiseringsrunden. Men jeg synes det ser ganske bra ut, sier Oilers-direktøren.

Peker på Russland

Som også er stolt over at Thoresen fant plass til fem spillere fra gamleklubben.

– For vår del er det kanskje ikke optimalt rent treningsmessig inn mot sluttspillet, men vi håper at spillerne kommer tilbake fra OL med gode opplevelser og et høyere tempo i kroppen. Det kan vi dra fordel av, sier han.

Higson har ingen betenkeligheter med å peke på Russland som den store gullfavoritten. Stjernespekkede russiske landslag har tidligere slitt i OL, men denne gangen slipper de den samme konkurransen fra andre nasjoner – siden hverken Sverige, USA, Finland eller Canada har med sine beste.

– Russland har et meget sterkt lag og er skyhøye favoritter. De er vel den største favoritten til å vinne en OL-turnering siden Sovjet i Lake Placid i 1980. Alt annet enn russisk gull vil være en stor overraskelse, sier Higson.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå