X-Games: Kleveland tok gull i slopestyle

– Dette er det største!

Marcus Kleveland tok gull i slopestyle i Aspen lørdag.   Foto: Snowboardforbundet / Matt Pain

Saken oppdateres.

X-Games lørdag, snowboard

X-games i Aspen, Colorado lørdag, Big Air:

Menn, slopestyle: 1) Marcus Kleveland, Norge 93,6, 2) Darcy Sharpe, Canada 91,00, 3) Mark McMorris, Canada 90,00, 4) Red Gerard, USA 82,66, 5) Tyler Nicholson, Canada 81,00.

Kvinner, Big Air: 1) Anna Gasser, Østerrike 86,00, 2) Reira Iwabuchi, Japan 71,00, 3) Jamie Anderson, USA 71,00, 4) Silje Norendal, Norge 62,00, 5) Christy Prior, New Zealand 41,00.

Marcus Kleveland (18) klinket til med 93,66 poeng i sitt andre forsøk i slopestylefinalen i X-Games lørdag. Det holdt til gull foran Darcy Sharpe.

Han klatret øverst på pallen etter å ha gjort et run som blant annet bestod av switch backside 1080, cab 1260 og backside trippelcork 1440.

Kleveland forsvarte dermed gullet fra 2017.

Etter kun å ha fått 40,00 poeng i hans første forsøk lørdag, knallet han til med 93,66 poeng i sitt andre forsøk.

Den poengsummen var det ingen andre som klarte å slå.

– Det var ganske intenst på toppen. Alle hadde igjen en runde, så det var forferdelig å vente på å se om noen greide å slå meg. Men jeg er så glad for at jeg tok et nytt gull, sier Kleveland til NRK.

Sharpe tok sølv

Darcy Sharpe tok sølvet etter å ha fått 91,00 poeng i sitt siste forsøk, mens Mark McMorris kom på tredjeplass.

Ettersom ingen maktet å tukte 93,66 poeng i siste forsøk, gjorde det lite at Kleveland avsluttet med beskjedne 39,66 poeng.

– Dette er det største. Jeg så jo på X-Games som liten, og det var en drøm å få komme hit. Nå har jeg fire medalje i X-Games, så jeg er en kjempeglad mann, sier han.

Sølv fredag

Kleveland tok så sent som fredag sølvet i Big Air-konkurransen. 18-åringen fikk imidlertid ikke den oppladningen til gulløpet som han hadde håpet.

Han gikk inn til konkurransen med en forslått rumpe etter å ha landet på den fredag. Lørdag ble han ifølge NRK vekket grytidlig for å gjennomgå dopingkontroll.

– Jeg ble vekket av noen doptestere klokken 0530 i dag tidlig. Jeg fikk ikke sovet etter det, så jeg er ganske sliten, sier Kleveland.

Bråten tok sølv

Øystein Bråten (22) sikret seg sølvmedaljen i Big Air-konkurransen i X-Games.

Skikjøreren noterte seg for poengsummen 84, to poeng mindre enn den svenske vinneren Henrik Harlaut. Det var britiske James Woods som tok bronsemedaljen.

– Dette var helt sjukt. Jeg var i tvil om jeg hadde noe å stille opp med, sa Bråten til NRK etter konkurransen.

22-åringen regner slopestyle som sin øvelse, men da han fikk den siste reserveplassen i Big Air-konkurransen, nølte han ikke:

– Jeg prøvde bare å gjøre triks som jeg kunne, og hadde en skikkelig bra kveld. Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag, men jeg er veldig fornøyd. Alle gutta var gira på at jeg skulle kjøre, og det hjalp meg veldig i dag.

Bråten skulle altså egentlig ikke ha deltatt i Big Air-konkurransen i Aspen, men fikk reserveplass etter at en konkurrent trakk seg. Det var han glad for i ettertid.

Fire av de åtte finale-deltakerne var fra Norge, og Bråten konkurrerte mot Eirik Sætherøy, Christian Nummedal og Birk Ruud.

Bråten seiler opp som et av Norges beste kort i vinterlekene i Pyeongchang. Søndag kveld kjører han favorittøvelsen slopestyle i Aspen. Der kan det bli mer å juble for.

(©NTB)

På forsiden nå