Zuccarello og Dallas Stars med ny seier i sluttspillet

Dallas Stars vant 5-3 etter nok en målfest i sluttspillet mot Nashville Predators i NHL. Dermed har laget til Mats Zuccarello et overtak med to kamper igjen.

Dallas Stars-spilleren Jason Dickinson (nummer 16) feirer sammen med Mats Zuccarello.  Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYRÅN

Saken oppdateres.

Nashville Predators-Dallas Stars 3–5

Zuccarello har vært het på målfronten mot Predators i sluttspillet, men lørdag var det lagkameratene som tok seg av nettkjenningene. Dermed har Stars en 3-2 ledelse i best av 7-serien. Neste kamp spilles mandag.

Dette er status i NHL-sluttspillets første runde:

Western Conference: * St. Louis Blues er videre (4-2 sammenlagt over Winnipeg Jets)

* Colorado Avalanche er videre (4-1 sammenlagt over Calgary Flames)

* Dallas Stars leder 3-2 i best av 7-serien mot Nashville Predators

* Vegas Golden Knights leder 3-2 i best av 7-serien mot San Jose Sharks

Eastern Conference: * Columbus Blue Jackets er videre (4-0 sammenlagt over Tampa Bay Lightning)

* New York Islanders er videre (4-0 sammenlagt over Pittsburgh Penguins)

* Toronto Maple Leafs leder 3-2 i best av 7-serien mot Boston Bruins

* Washington Capitals leder 3-2 i best av 7-serien mot Carolina Hurricanes.

Det var imidlertid Predator-stjernen Rocco Grimaldi som satte kampens første etter seks minutter. Stars fullførte kampens første periode med en ledelse etter scoringer fra Aleksandar Radulov og Jason Dickinson. Etter at Radulov økte til 3-1 i midtperioden, klarte bortelaget aldri å ta igjen forspranget. Sluttresultatet ble 5-3 til Stars.

Aleksandar Radulov og Jason Dickinson scoret begge to ganger for Stars, mens Tyler Seguin sto for en nettkjenning. Jamie Benn leverte hele tre målgivende.

Zuccarello, som har levert fire mål og to målgivende de siste seks kampene, fikk tolv minutter på isen. Søndagens prestasjon var noe mer beskjeden enn de tre foregående.

– Jeg tror han har ytterligere et nivå inne. Det er første gang på to måneder han har spilt fire kamper på rad. La ham komme inn i en rytme og få hockeybeina i gang. Vi snakker om en fyr som knapt har gjort noe som helst i to måneder, og allerede produserer han som dette, sa Stars-trener Jim Montgomery etter onsdagens kamp.

I en annen kamp i NHLs vestre avdeling sikret St. Louis Blues avansement til neste runde med 3-2-seier og 4-2 sammenlagt over Winnipeg Jets. Samtidig herjet tittelforsvarer Washington Capitals med Carolina Hurricanes og skaffet seg 3-2-ledelse i best av 7-serien. Capitals vant hele 6-0 lørdag.

På forsiden nå