Alsgaard: - NRK-jobben bikket over

Thomas Alsgaard kom til et punkt der han ikke kunne fortsette med hardkjøret.

Thomas Alsgaard var NRKs ekspertkommentatorer under ski-VM i Val di Fiemme i februar. Nå satser han for fullt på det private langrennslaget.  

Saken oppdateres.

Alsgaard droppet NRK for å holde styr på Nordens største, private langrennslag.

— Det har vært noen tøffe år, og jeg måtte ta et valg. Altfor lenge hadde jeg kjørt kombinert, sier 41-åringen. Han var ekspertkommentator i NRK med mange reisedøgn, og hadde samtidig ansvaret for et langrennslag. Ved siden av trente han og deltok i langløp.

- Jobbingen i vinter ble altfor mye. I tillegg til NRK-jobben skulle jeg legge til rette for løperne. Det var omfattende og krevde så mye at det bikket over. Jeg ble nødt til å tenke igjennom hva jeg ønsket å bruke tiden min på , sier han.

Thomas Alsgaard, vinner av fem OL-gull i perioden 1994-2002, fant ut at det viktigste var å drive et langrennslag og være med på å utvikle løperne, ved siden av å satse selv.

— Det å være i god form er blitt enda viktigere for meg, sier han.

Størst i Norge

Norges største private langrennslag, Team LeasePlan Go, blir mektig. Nå er det klart at Swix blir med på laget, som sponsor av tøy, staver og rulleski. Sponsoransvarlig Bjørnar Myhren har tro på Alsgaard og det han legger opp til.

— Men kampen er blitt hardere, og det koster mer å komme inn på et lag som sponsor, sier Myhren.

Begge mener at langløp vil vokse fremover. Derfor fortsetter Alsgaard å jakte flere, store sponsorer til laget sitt. Han har tross alt tolv løpere som skal satse profesjonelt, halvparten av dem på langløp, de andre på vanlig langrenn. Blant dem er svenske Anders Södergren, som har ambisjon om OL-gull i Sotsji.

Mange private lag

«Team Alsgaard» har et årlig budsjett som er nærmere ti enn fem millioner kroner. Det største, private laget i Norden ønsker å vise muskler, og denne uken er gjengen i ferd med å avslutte samling først i Stavanger, deretter i Sauda frem til søndag.

- Det begynner å bli nærmere 20 privatlag i Norge. Fines det ikke et metningspunkt?

— Jo, og derfor blir spørsmålet hvilke som overlever etter hvert. Det er ikke bare å lage et nytt lag heller. Man skal ha sponsorer, og løperne må levere resultater.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå