Aukland om Northug: - Petter fortjente ikke å høre at han er grådig

Anders Aukland mener det er skiforbundet som har grunn til å føle seg heldig etter at Petter Northug sa ja til avtalen med landslaget.

SUPERVETERAN: Anders Aukland satser på en ny langløpssesong i en alder av 43 år.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

BEITOSTØLEN (adressa.no): — Jeg mener forbundet er heldig, fordi Petter betyr så enormt mye for langrenn, sier superveteranen på 43 år.

— Petter er den som vinner medaljer, og han er den som står for mye av rekrutteringen på grunn av måten han er på og alle arrangementene han stiller opp på, fortsetter Aukland.

Beskyldt for å være grådig

Da striden mellom Northug og skiforbundet var på sitt heteste i høst, ble Strindheim-løperen beskyldt for å være grådig. Det misliker langløpsveteranen.

— Petter fortjente ikke å høre at han er grådig, for det er ikke der det ligger, etter min mening.

Anders Aukland og broren Jørgen har i en årrekke utfordret skiforbundet etter at de dannet sitt eget langløpslag. Nils Marius Otterstad har hele veien vært sentral som manager for laget. Torsdag ledet han pressekonferansen hvor Team Santander presenterte sitt opplegg for den kommende sesongen.

Kasteball

— Slik jeg ser det har skiforbundet satt seg i en litt uheldig situasjon, med å være litt kasteball i Northug-debatten, mener han.

LANGLØPSMANAGER: Nils Marius Otterstad støtter Petter Northug.  Foto: Richard Sagen

Til Adresseavisen ville verken skipresident Erik Røste eller langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad onsdag svare ja eller nei på om avtalen Northug har inngått med skiforbundet vil skape presedens. Det betyr at det er uvisst om andre landslagsløpere vil få ja hvis de krever å profilere en privat sponsor, som er i konflikt med landslagets samarbeidspartnere, på samme måte som Northug.— Idrettskarrieren er kort, og som jeg sier til mine skigutter: Jeg unner dem alt det de kan få. Jeg håper ledelsen i skiforbundet ser at kaka blir større og at de går med på å tøye litt på reglene, sier Otterstad.

— Ikke gjort noe feil

- Bør andre landslagsutøvere få lov til å profilere private sponsorer på samme måte som Northug?

— Jeg tenker at man bør ha en holdning der en ønsker flere kommersielle aktører om bord i langrennssporten. Vi må gjøre sporten større. Det er det bare en måte å gjøre på, og det er å konkurrere mot andre idretter.

Som forbundsledelsen heller ikke har lagt skjul på er Otterstad klar på at skiforbundet ikke var forberedt på alle utfordringene rundt Northug.

— Vi kjenner oss igjen, fra tiden da Aukland-brødrene dannet sitt eget lag. Jeg vil understreke at Northug ikke har gjort noe feil, det synes jeg er veldig viktig. Det har aldri vært investert så mye midler og vært så mye fokus på langrennssporten som nå, både i Norge og Sverige. Vi må se det fra den vinklingen også, sier Nils Marius Otterstad.

På forsiden nå