Denne verdensmesteren deltar på løpsfest i Molde

Verdensmester Niklas Dyrhaug og sprintlandslagets trener Arild Monsen blir kjendisdeltakerne i BDO-mila i Molde torsdag.

Den doble stafettverdensmesteren Niklas Dyrhaug deltar i BDO-mila torsdag. Her er han på landslagssamling i Molde i fjor, sammen med Simen Hegstad Krüger.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Gratisløpet arrangeres som vanlig på Retiro i regi av BDO, MOI og Skiforbundet.

– BDO-mila er et løp der alle, uansett utgangspunkt og ambisjoner, kan oppleve mestring og tilhørighet gjennom fysisk aktivitet sammen med andre. Med Niklas og Arild i spissen, oppfordrer vi både de som ikke trener så mye til vanlig og de superspreke til å stille på start, sier Tonje Røvik, som er revisor i BDO og primus motor for arrangementet i Molde.

– Dette blir dagen hvor små og store sammen kan kose seg i fysisk aktivitet uten at konkurranse står sentralt. Niklas har godt med tid til å slå av en prat, gi autografer og ta bilder. Han skal løpe «Micromila» med de yngste, og dele ut medaljer etterpå. Deretter står Niklas på startstreken på «Utfordreren» og løper 10 km med dem som vil ta opp kampen, sier Røvik i en pressemelding.

Moldenseren Arild Monsen stiller i løp på hjemmebane.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mer enn 500 deltakere

Revisjons- og rådgivningsselskapet BDO er samarbeidspartner med Norges Skiforbund og BDO-mila ble etablert i 2011. Det er sjette gang løpet arrangeres i Molde og de siste årene har det vært mellom 500 og 600 deltakere. Det har vært åtte løp andre steder i landet og Molde blir årets siste.

Niklas Dyrhaug vet han er et forbilde og ønsker med sin deltakelse å inspirere flere til fysisk hverdagsaktivitet.

– BDO-mila er en flott mulighet til å komme seg ut i naturen, møtes sosialt rundt fysisk aktivitet og kunne oppleve mestring uansett utgangspunkt. Tidtagning og konkurranse er underordnet, men er godt likt – og målet for mange. Derfor har vi klassen «Utfordreren», der deltakerne løper på tid – mot seg selv eller naboen, sier Dyrhaug i pressemeldinga.

Verdensmester i stafett

Ifølge Wikipedia debuterte Dyrhaug i verdenscupen på Beitostølen 21. november 2009. Han vant sitt første FIS-renn 16. januar 2011 i Surnadal. Dyrhaug oppnådde sin første pallplassering i verdenscupen da han ble nummer tre sammenlagt i verdenscupfinalen i Stockholm og Falun i mars 2012. Under Ski-VM 2015 i Falun gikk han første etappe for Norges lag som ble verdensmester på stafett.

I 2016 ble Dyrhaug nummer to på femmila i Holmenkollen. I verdenscupen 2015/16 ble han nummer seks sammenlagt og nummer tre i distansecupen. I VM 2017 i Lahti tok han bronse på 15 kilometer klassisk og gull på stafetten. I OL i Pyeongchang i 2018 ble Dyrhaug nummer 13 på 50-kilometeren.

På forsiden nå