Emil Iversen spurtet Varden Meråker inn til NM-gull

Rystet storfavoritten.

Thomas Albertsen Dahlen (fra høyre) Emil Iversen og Jørgen Sæternes Ulvang møtte Kongen etter å ha tatt gull på NM-stafetten.  Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Saken oppdateres.

GÅSBU/OSLO: Emil Iversen snøt favoritt Lyn og Simen Hegstad Krüger for NM-gull i stafett etter at han parkerte lagkameraten på ankerettapen søndag formiddag.

Lyn hadde vunnet NM-stafetten på herresiden de to siste årene, men ankermann Simen Hegstad Krüger klarte ikke å ta knekken på en sterk Iversen.

– Dette var vanvittig gøy. Vi visste at vi kunne være med å kjempe om medalje, men når Thomas og Jørgen klarte å slå utøverne fra Lyn ble dette plutselig kjempespennende, sier Ole Morten Iversen til Adressavisen etter at sønnen hadde sikret Varden Meråker sitt første stafettgull i herreklassen noensinne.

– Enorm inspirasjon

Han er pappa til Emil Iversen, og er til daglig landslagssjef for de svenske langrennsjentene. Søndag hadde han inntatt rollen som smører for Varden Meråker.

– Nå skal vi ut og heie på damelaget. Dette gullet er en enorm inspirasjon for oss alle, sier Iversen.

Iversen la seg i tet kort tid før målgang, og der ble han værende.

Overraskelse på pallen

NM-bronsen gikk til overraskelsen Asker.

Lillehammer var i føringen ved første veksling, mens Varden Meråker var i tet da Iversen ble sendt ut på sisteetappen.

I tillegg til Iversen besto Varden Meråkers vinnerlag av Thomas Albertsen Dahlen og Jørgen Sæternes Ulvang.

Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Krüger gikk for Lyn, mens Erlend Nydal, Erland Kvisle og Harald Østberg Amundsen var Askers bronsevinnere.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå