Landslagssjefen fortalte at Falla trekker seg. Så kom kontrabeskjeden.

Nå forteller Vidar Løfshus om misforståelse.

Maiken Caspersen Falla er i tenkeboksen angående videre Tour de Ski-deltagelse.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

I kjølvannet av onsdagens avlyste klassisksprint i Oberstdorf opplyste landslagssjef Vidar Løfshus til VG at den norske sprintdronningen har bestemt seg for å reise hjem fra touren.

Noen timer etterpå sa samme Løfshus til Nettavisen at Falla har bedt om ekstra betenkningstid før hun tar den endelige beslutningen. Deretter kom bekreftelsen fra skiforbundet på at Falla likevel starter.

Årsaken til helomvendingen er at arrangøren har lagt om løypetraseen foran torsdagens 10 kilometer lange fellesstart i fri teknikk.

Det fryktelige været i Oberstdorf onsdag førte til at en rekke trær falt ned over løypenettet i den tyske skimetropolen. Det har igjen tvunget arrangøren til å sende løperne ut i en langt mindre krevende del av løypene torsdag.

– Det var litt miskommunikasjon om Maiken. Da det ble så lett løype, ble hun plutselig i tvil igjen, sa Løfshus til Nettavisen, før det altså ble senere ble klart at Falla stiller.

Harsem og Eide har trukket seg

Kathrine Harsem og Mari Eide har derimot gjort sitt siste renn i årets Tour de Ski.

Det har vært ventet at sprintdronningen Falla ville hoppe av touren etter onsdagens renn. Noen stor overraskelse var det heller ikke at Eide og Harsem gjør det samme.

Mandag reiste også Astrid Uhrenholdt Jacobsen hjem til Oslo.

Maiken Caspersen Falla, som ligger på 30.-plass sammenlagt i Tour de Ski, vant sprintprologen i Oberstdorf onsdag. Noen minutter senere ble rennet avlyst.

Harsem og Eide er henholdsvis nummer 14 og 34 i Tour-sammendraget.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå