Landslagsvenninnen med positiv Bjørgen-melding

— Hvis hun vil tilbake så er det ikke et problem i det hele tatt, mener Kari Øyre Slind.

SKADEPROBLEMER: Marit Bjørgen har i flere måneder slitt med en hofteskade. Den ferske landslagsløperen Kari Øyre Slind føler seg trygg på at skidronningen kommer til å prestere på høyt nivå også i vinter.  Foto: RICHARD SAGEN/NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

OPPDAL: Veien tilbake er blitt lengre enn planlagt for Marit Bjørgen etter fødselen i romjula. Nylig ble det kjent at hun må droppe både Blinkfestivalen i slutten av juli og Toppidrettsveka i midten av august.

Årsaken er hofteskaden, som hun har slitt med i flere måneder. På grunn av problemene har 36-åringen ikke deltatt for fullt på landslagssamlingene i vår og sommer, men helt borte har hun slett ikke vært.

— Ikke i dårlig form

Landslagets nykommer Kari Øyre Slind (24) beroliger nå de som har begynt å bli urolige for Bjørgens comebackplan.

— Marit er så sterk, at hvis hun vil tilbake så er det ikke noe problem i det hele tatt. Vi har hatt stakeøkter hvor hun har deltatt, og hun har gått noen runder på Sognefjellet. Marit er ikke i dårlig form, fastslår Slind overfor Adresseavisen.

Hun forteller at Bjørgen deltok på deler av samlingen i Oslo i juni, samt under landslagets samling på Sognefjellet. På stakeøkter har Bjørgen vært blant de aller beste på verdens klart sterkeste langrennslandslag.

— Ligger ikke i ro

— Skaden hennes vet jeg egentlig lite om, jeg har ikke spurt så mye om det. Jeg regner med at hun må ta det i sitt tempo, og det er vanskelig å spå hvor langvarig det kan være. Men hun er så sterk, og jeg ser når hun staker at hun er blant de beste.

Slind har selv vært plaget av skader før hun sist vinter fikk sitt gjennombrudd i norgeseliten. Hun poengterer at selv om Bjørgen ikke få trent slik hun ønsker, så ligger ikke skidronningen i ro på sofaen.

— Hun trener jo alternativt og blir ikke i dårligere form. Hun må bare gjøre justeringer i planen. Slik jeg kjenner henne så er hun sterk nok til å komme tilbake.

- Du er ganske trygg på at hun kommer til å gå skirenn til vinteren?

— Ja, jeg tror hun gjør det. Jeg tror hun kommer til å gå bra også.

På forsiden nå