Langrennsklassiker legges ned

Rensfjellrennet er historie

JUBILERTE: I 2009 feiret Rensfjellrennet 75-årsjubileet med i underkant av tusen deltagere i supert turvær og med fine snøforhold. Nå er rennet historie.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Drøyt 80 års historie får en brå slutt når Trøndelags eldste turrenn nå legges ned.

I en pressemelding beskriver arrangørene en virkelighet med synkende deltagelse og gjentatte værmessige utfordringer de siste årene.

LES OGSÅ:

Underskuddsforetak

Problemene har medført at rennet har blitt gjennomført med store årlige underskudd, som igjen har tæret hardt på økonomien i arrangørklubbene.

-Bortsett fra det dramatiske i å legge ned Trøndelags eldste turrenn, med en historie fra 1934 til i dag, ligger det ingen ytterligere dramatikk i selve vedtaket om nedleggelse. Begge lagene vil presisere at det er ingen herskende uenighet mellom Støren Sportsklubb og Vikvarvet Idrettslag som har resultert i et slikt vedtak, skriver arrangørene i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Harsem siste vinner

Fjorårets utgave ble avlyst på grunn av lite snø. Dermed blir landslagsløper Kathrine Harsem og klæbyggen Ronny Fredrik Ansnes stående de siste vinnerne av rennet.

Tidligere har hjemmefavoritt Marit Bjørgen vært selvsagt deltager og først over mål flere ganger.

Under NM på ski i 2008, var Rensfjellrennet langdistanseøvelsen i stedet for femmila for menn og tremila for kvinner. Rennet ble da vunnet av Therese Johaug og Anders Aukland.

Døra på gløtt

Selv om rennet i sin nåværende form er historie, holder arrangørene døra på gløtt for at rennet kan gjenoppstå.

— Om Rensfjellrennet vil bli tatt opp igjen i en annen form, vil bli vurdert senere, skriver de i pressemeldingen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå