Lot 19-åring fra Byåsen gjøre grovjobben: Så slo Northug til i kjent stil

Petter Northug satte løyperekord i Sandfjellrennet.

Takket for turen: Petter Northug spurtslo juniorverdensmester Johannes Høsflot Klæbo i Sandfjellrennet.  Foto: BJØRN IVAR HAUGEN

Saken oppdateres.

BUDALEN: Petter Northug gikk inn til favorittseier i Sandfjellrennet onsdag. Strindheim-løperen satte også ny løyperekord i det tre mil lange turrennet fra Hauka til Budalen.

— Det var bedre føre i år enn i fjor. Jeg følte at feltet gikk raskere i fjor, men tida ble bedre nå, sier Petter Northug.

Det var på sett og vis Johannes Høsflot Klæbo (19) som la opp til løyperekorden på 1.12,32. Juniorverdensmesteren fra Byåsen IL lå i tet mesteparten av løpet.

— Det var Johannes som dro over fjellet. Jeg gikk i tet like før vi kom inn på skiarenaen her. Også var jeg fremme en tur ved spurtprispunktet underveis, sa Petter Northug som forbedret tiden med tre minutter i turrennet i Midtre Gauldal.

Petter Northug lot seg imponere over Johannes Høsflot Klæbo som er ti år yngre enn skikongen selv.

— Han går utrolig bra på ski. Et kjempetalent!

Populær: Petter Northug ble tatt godt i mot i Budal, der han satte ny løyperekord i det tradisjonsrike turrennet.   Foto: Bjørn Ivar Haugen

Northug tok turen til fjellbygda Budal sammen med lillebror Even Northug og Strindheim-trener Ole Thonstad.

— Også har jeg med et par kompiser som kommer i mål om et par timer, sa Petter mens han skrev autografer til unge fans.

— Bra tidspunkt

— Jeg var her i fjor og fikk et godt inntrykk av rennet. Traseen er god, og det er et bra tidspunkt. Det er artigere å gå skirenn enn å trene. Derfor bestemte jeg meg i går kveld for å ta turen hit i dag, sier Northug som gjennomførte rennet ved å stake på skøyeski.

Han var én av 60 som gikk i konkurranseklasse. 361 løpere i trimklassen vitner om at tidspunktet også passet bra for mange påsketurister. Petter Northug har fortsatt litt igjen av skisesongen, med NM på Beitostølen som et høydepunkt.

— Jeg skal gå NM, men har ikke bestemt meg for hvilken distanse ennå, sier Northug.

På forsiden nå