Må markedsføre Coop-konkurrent

Petter Northug må regne med å måtte delta i reklamekampanjer for Spar.

Saken oppdateres.

KUUSAMO (adressa.no): I går kveld ankom Petter Northug Kuusamo i landslagsantrekk. En av sponsorene han frontet var Coop-konkurrent Spar.

Northug må fremover regne med å måtte å markedsføre konkurrenten til sin egen hovedsponsor.

Det bekrefter Bernt Halvard Olderskog, kommersiell leder i skiforbundet.

— Alle landslagets sponsorer har marketingrettigheter. Hvor mye de vil bruke dem er opp til dem. Du må spørre Spar om hvor mye de vil bruke dem, sier Olderskog til Adresseavisen.

Vil profilere alle løperne

Ole Christian Fjeldheim, kjededirektør i Spar, bekrefter at de ønsker å bruke Northug på samme måte som de andre løperne på landslaget, deriblant Marit Bjørgen, Therese Johaug og Eldar Rønning.

— Vi trekker ikke frem enkeltutøvere i markedsføringen vår, men det norske skilandslaget som samlet gruppe, med de utøvere som til enhver tid er på laget, opplyser Spar-sjefen.

Dermed må Coop i tiden fremover belage seg på å kunne se Petter Northug i reklamekampanjer for Spar.

PÅ PLASS I FINLAND: Petter Northug ankom Kuusamo i landslagsantrekk i går kveld.  Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Vil ikke røpe innholdKonstituert informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge er innforstått med at Northug mens han representerer landslaget, vil opptre og konkurrere med logoen til en av Coops konkurrenter på klærne. Hun vil ellers ikke røpe noe av innholdet i avtalen.

— Vi forventer at avtalen som er inngått mellom Petter og Skiforbundet, blir holdt. Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan for å holde vår del av denne. Vi håper og tror dette kommer til å gå knirkefritt, sier Paus.

Bernt Halvard Olderskog i skiforbundet hevder at dialogen mellom Norges Skiforbund og Northug-leiren er god. Han sier ingen vil få noen overraskelser.

Manager: - Ingen kommentar

— Så lenge jeg har vært i skiforbundet er Petter en av de greieste til å følge kjøreregler. Han bruker ikke en kalori på å finne smutthull, sier Olderskog.

Northugs manager Are Sørum Langås ønsker ikke å kommentere det faktum at Spar nå vil kunne bruke Northug i reklamekampanjer.

— Jeg har ingen kommentar til innholdet i representasjonsavtalen.

Petter Northug deltar i verdenscupåpningen i Kuusamo, som starter med sprint i morgen.

På forsiden nå