Northug satt i avhør under pressekonferansen

Petter Northug erkjente straffeskyld for alle tiltalepostene, samtidig som pressen overvar pressekonferansen om tiltalen.

Petter Northug.

Saken oppdateres.

På en halvtimes varsel i går ettermiddag inviterte førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til pressekonferanse ved Statens hus i Trondheim sentrum, hvor temaet var tiltalen mot Petter Northug.

Mens pressen hastet med å komme seg til pressekonferansen i tide kl. 16.00, møtte Northug opp ved Sentrum politistasjon for nok et avhør etter promillekjøringen på Byåsen.

— Avhørt én time

— Avhøret, som skjedde samtidig som pressekonferansen var her, varte i en time. Jeg har fått tilbakemelding om at det foreligger en skylderkjennelse for samtlige av postene i tiltalen, sier Soknes.

Denne erkjennelsen kom ikke som noen overraskelse. Northug-manager Are Sørum Langås sendte i går ut en uttalelse på vegne av skistjernen, hvor Northug opplyste at han godtok tiltalebeslutningen, og la til at han ønsker å avslutte saken med en tilståelsesdom i tingretten.

Saken til retten denne uken

Når førstestatsadvokaten får avskriften etter avhøret fra politiet, kommer han til å sende saken direkte til Sør-Trøndelag tingrett for beramming.

— Jeg skal sende saken til tingretten i løpet av denne uken, sier Soknes.

Han opplyste tirsdag at en pådømmelse som tilståelsesdom forventes å kunne skje innen ca. to uker etter at domstolen har mottatt saken.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå