Northug skal sone med fotlenke

Egentlig skulle skistjernen sitte fengslet midt under ski-VM. Nå er mesterskapet reddet.

SLIPPER FENGSEL: Petter Northug skal sone med fotlenke etter at årets skisesong er over. Foto: RICHARD SAGENFoto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

TRONDHEIM (adressa.no): Etter flere måneder med spekulasjoner er det nå klart at Petter Northug slipper å sone dommen etter promillekjøringen i fengsel. Han skal ha hjemmesoning med fotlenke. Det skjer etter at skisesongen er over.

Langrenssesset ble 9. oktober sist høst dømt til 50 dagers fengsel. Han fikk en bot på 185 000 kroner og mistet førerkortet «for alltid».

I lang tid har det blitt spekulert i om når dommen skal sones og om Northug skal sone med eller uten fotlenke.

Bortsett fra at Petter Northug selv har vitset om temaet, ved å lansere flere ulike soningstidspunkter, har støtteapparatet rundt ham vært tause om saken. Et av de vesentlige spørsmålene har vært om skistjernen ville bli nødt til å sone mens ski-VM i Falun pågår.

Søkte om utsettelse

Adresseavisen kjenner til at Northug har fått et konkret tidspunkt for soning og at dette skal ha vært i februar, altså midt under ski-VM. Adresseavisen får også opplyst av godt informerte kilder at Northug skal ha søkt om og fått innvilget soningsutsettelse.

Dette blir bekreftet av hans manager Are Sørum Langås.

— Vi har søkt om fotlenkesoning og det er innvilget. Når det gjelder soningstidspunkt, så er ikke VM eller resten av sesongen i fare, sier han til Adresseavisen.

Soner etter sesongen

Langås vil ikke si noe mer konkret om når fotlenkesoningen skal finne sted.

— Vi har fulgt helt ordinær saksgang. Alle har mulighet til å søke om elektronisk soning og eventuelt soningsutsettelse, påpeker Northug-manageren.

Dette betyr at Petter Northug kan gjennomføre ski-VM og resten av sesongen som planlagt.

- Behandles individuelt

Friomsorgsleder Tore Råen i Sør-Trøndelag vil ikke kommentere Northug-saken spesielt.

— Alle saker blir behandlet individuelt. Da kan det få litt ulike utslag. Men alle blir behandlet etter det samme regelverket, sier han til Adresseavisen.

Petter Northug opplevde sitt karrieremessige bunnpunkt da han 4. mai i fjor i beruset tilstand krasjet sin Audi A7 i rekkverket på Byåsen. Etter en turbulent sommer og høst, har 29-åringen kommet meget sterkt tilbake i skisporet i vinter og fremstår som gullkandidat på alle øvelser han stiller opp i under VM i Falun.

- Styrket ut av krisen

Under NM på Røros sist helg kunne han og broren Tomas reise hjem som de store heltene, etter at de først ble tatt ut sammen til sprintlaget i VM og deretter vant stafetten for Strindheim sammen med Lars Ove Aunli.

— Som jeg sa også før sesongen, så ønsket vi begge, ikke bare Petter, å vise hva vi var gode for denne sesongen, uttalte Tomas Northug til Adresseavisen etter NM-suksessen.

Han var samtidig klar på at Northug-familien har kommet styrket ut av krisen de har vært gjennom.

Petter Northug oppholder seg for tiden på Berninapasset i Sveits sammen med sin trener Stig Rune Kveen. Der lader han opp til mesterskapet hvor han kan ta tilbake posisjonen som verdens beste skiløper.

Alt fokus rettes nå mot Falun-VM og resten av sesongen. Allerede fire dager etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen skal Northug møte selskapet Nye Høyder i rettsmegling, etter at skistjernens tidligere samarbeidspartner i fjor høst stevnet ham.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå