Northug slått av lillebror og romkompisen

Søndag var det lillebror Tomas som ble for sterk. Mandag vant Emil Iversen Vårlonken på Petter Northugs hjemmebane.

AKTIV PÅSKE: Petter Northug har deltatt i flere løp den siste tiden. Her fra Ski Tour Canada. AKTIV PÅSKE: Petter Northug har deltatt i flere løp den siste tiden. Her fra Ski Tour Canada. Foto: Rune Petter Ness

Etter å ha fullført den seriøse delen av langrennssesongen med en tredjeplass sammenlagt i Ski Tour Canada har Petter Northug hatt en aktiv påske med noe varierende resultater.

Onsdag gikk skistjernen inn til favorittseier i Sandfjellrennet fra Hauka til Budalen i Sør-Trøndelag. Søndag stilte han under «Red Bull Homerun» i Åre, mens han 2. påskedag deltok under «Vårlonken» i hjembygda Mosvik.

Raskest mulig ned fjellet

I svenske Åre ble 30-åringen slått kraftig av lillebror Tomas under det utradisjonelle løpet Red Bull Homerun. 500 utøvere starter likt på toppen, og det handler deretter om å ta seg raskest ned fjellet i Åre.

BRØDRE: Petter og Tomas Northug. BRØDRE: Petter og Tomas Northug. Foto: NTB Scapix

Tomas Northug ble klokket i mål på 4 minutter og 28 sekunder, noe som holdt til en 46.-plass. Storebror Petter fikk tiden 5,55. Det ga en 216.-plass i mål. Det var 500 deltakere i alpinmetropolen, og Hans Olsson vant på 3,32, melder langrenn.com.

Iversen overbeviste igjen

I mer tradisjonsrike Vårlonken, som gikk av stabelen i hjembygda Mosvik mandag, måtte Petter Northug se seg slått av romkamerat og årets store langrennskomet Emil Iversen.

OVERBEVISTE IGJEN: Emil Iversen vant Vårlonken 2. påskedag. Her fra Ski Tour Canada. OVERBEVISTE IGJEN: Emil Iversen vant Vårlonken 2. påskedag. Her fra Ski Tour Canada. Foto: Rune Petter Ness

Rennet går over 23 kilometer, og Iversen brukte en time og tre sekunder i mål. Northug kom til mål fire og et halvt minutt senere.

Forskjellen mellom dem var at Iversen staket på ski uten festesmurning, mens Northug gikk med feste.

— Jeg staket mens Petter gikk med feste, og det var vel liten tvil om at staking var det som fungerte i dag, særlig med tanke på at det ble et voldsomt sug i snøen, sa Iversen til Trønder-Avisa etter løpet.

24-åringen la til at kroppen kjentes fin, og han mente det var bra å få gjennomført ei hardøkt før siste del av NM.