Northug vil gå fire skirenn på seks dager

Etter NM i neste uke beordrer treneren ferie på skistjernen.

VIL KONKURRERE: Petter Northug ligger ikke på latsiden i påsken. Han planlegger å gå fire skirenn frem til 2. påskedag.   Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

TRONDHEIM (adressa.no): Etter kraftanstrengelsen i Canada skulle man tro at Petter Northug hadde behov for hvile. Slik er det ikke.

Sist helg fullførte 30-åringen Storlirennet fra Storlien til Meråker, riktig nok uten å hevde seg i toppen. I dag er planen å dra til Hauka skistadion i Soknedal for å gå Sandfjellrennet. Northug deltok i samme turrenn også i fjor. Da satte han ny løyperekord etter å ha slått Mathias Rundgreen i spurten. Sandfjellrennet er 30 kilometer langt.

LES OGSÅ:

Går på hjemmebane

Om han holder seg frisk og føler seg i bra slag reiser han videre til Tolga på skjærtorsdag. Der skal Egebergrennet arrangeres for 48. gang. I fjor var det Lars Gunnar Skjevdal fra Røros som vant rennet. Året før ble det avlyst, mens landslagsløper Niklas Dyrhaug var raskest både i 2013 og 2012. Løpet er på 22 kilometer.

Deretter venter et par etterlengtede fridager før Northug reiser til Åre 1. påskedag. Der går det spektakulære Red Bull Home Run av stabelen. Som tidligere år er det fellesstart på Åreskutan. Førstemann ned vinner.

Dagen etter går tradisjonsrike Vårlonken i Mosvik, et 23 kilometer langt turrenn i Northugs hjemtrakter.

Planen er at Strindheim-løperen skal delta på alt dette.

— Elsker å konkurrere

— Han skal holde trykket oppe og gå skirenn, hvis kroppen føler seg grei, sier trener Stig Rune Kveen til Adresseavisen.

Northug varsler vanligvis ikke på forhånd at han dukker opp på denne type renn. Han får heller ikke betalt for å delta på turrenn rundt om i Trøndelag.

— Det handler først og fremst om at han elsker å konkurrere. Samtidig er det en fin måte å holde hardøktene litt i gang på. Og ikke minst får han utnyttet skiforholdene som finnes nå, sier Kveen.

Etter fire konkurranser på seks dager i påska venter ski-NMs andre del på Beitostølen i neste uke. Torsdag går Northug for NM-gull på lagsprint sammen med en av sine brødre Tomas eller Even.

- Beordrer ham ferie

Etter NM-uka blir det endelig en rolig periode også for Northug, som til slutt ble nummer to i årets verdenscup.

— Jeg beordrer ham ferie rett etter NM, sier Kveen med et smil.

Selv om Northug har slitt med sykdom og ble slått både av trener Kveen og av raskeste kvinne Maria Strøm Nakstad under Storlirennet sist helg, mener Kveen at skistjernens form er brukbar.

— Han følte seg pigg i kroppen under Storlirennet. Han var med til det var ei mil igjen, sier treneren.

På forsiden nå