Se skistjernene kjempe om seieren i Hommelvik

Knallsterk deltagelse selv uten Northug: En av disse er Hetlands favoritt.

LANDSLAGSLØPERE:Emil Iversen (til venstre), Johannes Høsflot, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth skal kjempe om seieren i Hommelvik.  Foto: ADRESSEAVISENS ARKIV

Saken oppdateres.

Se video lengre ned i saken

Johannes Høsflot Klæbo, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen og Didrik Tønseth skal kjempe om seieren i Hommelvik Grand Prix.

Lørdag klokken 13 går startskuddet i det 18 kilometer lange rulleskirennet fra Hommelvik sjøside til Mostadmarka. Det er til dels sterk stigning på strekningen. Totalt skal løperne bestige 240 høydemeter.

Vanligvis har Petter Northug vært det største trekkplasteret i Hommelvik Grand Prix. I fjor ble det dobbeltseier for Northug-familien, da mellomste bror Tomas vant foran Petter. Bak dem havnet blant andre Dyrhaug og Tønseth.

– Dyrhaug er favoritt

I helga er det kun yngstemann Even Northug som står på startlista. Tomas har gitt seg med toppsatsing, mens Petter er på høydeopphold i Italia. Likevel er det et knallsterkt felt som står på startstreken.

De fire landslagsløperne Klæbo, Iversen, Tønseth og Dyrhaug vil naturlig nok være favoritter.

BRØDRETRIUMF: Tomas Northug vant spurten foran storebror Petter i fjor. Ingen av de to Northug-brødrene stiller til start i årets Hommelvik Grand Prix.  Foto: MORTEN ANTONSEN

Tønseth er tilbake i konkurranse etter at han pådro seg hjernerystelse og mistet verdifull trening i flere uker.

Landslagstrener Tor Arne Hetland trekker frem Dyrhaug som favoritt til seieren.

Spår høyt tempo

- Han har gjort det bra i løpet tidligere. I den første bakken blir det nok hardt og høyt tempo av Niklas og Didrik. Det blir spennende å se om Emil, Johannes og eventuelt andre klarer å bli med, sier Hetland.

- Er det en større gruppe som bytter på å dra er det mulig å gå inn 30 til 40 sekunder. Om Johannes er i posisjon, vinner han spurten, spår landslagstreneren, som gleder seg til kraftprøven lørdag ettermiddag.

PS: Rulleskirennet blir sendt direkte på adressa.no klokken 13.00 lørdag.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå