Slik forklarer han sjokkforvandlingen

Didrik Tønseth med sensasjonell pallplassering i verdenscupen etter fiaskoløp sist helg.

Saken oppdateres.

LILLEHAMMER (adressa.no): Pål Golberg vant overraskende 15-kilometeren i verdenscupen på Lillehammer i dag. Enda mer overraskende var det at Byåsens Didrik Tønseth klatret opp på pallen og ble tredjemann, foran meritterte løpere som Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning og Petter Northug.

Fiasko sist helg

Sjokkløpet fra 22-åringen fra Trondheim kommer bare en uke etter at han ble knust i et nasjonalt renn på Gålå, hvor han ble nummer 11. — Sist helg var det et dårlig løp, med blant annet fall, forklarer Tønseth til adressa.no.

— Det blir en annen ramme når det er verdenscup, fortsetter han.

Hans viktigste løp

Mannen som er en del av det norske rekruttlandslaget strålte da han pratet med adressa.no etter målgang. Byåsen-løperen er blitt regnet som et av de aller største talentene i norsk langrenn i flere år. I dag fikk han sitt endelige gjennombrudd og tok et langt steg mot OL-troppen i Sotsji.

— Det skjer noe psykisk når det blir verdenscup. For meg var dette mitt viktigste løp denne sesongen, rett og slett. Hadde jeg ikke klart å vise meg frem i dag ville jeg neppe ha fått flere muligheter før NM, sier Tønseth.

Han betegner løpet som jevnt bra hele veien.

- Jeg gikk avslappet og klarte å nyte det litt. Det var god stemning uti der. Jeg prøvde å gå smart, spare krefter der jeg kunne spare krefter.

Håper på førsteetappe

Etter åpningshelga i Kuusamo sist helg så det ut til at Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning var soleklare på de to første etappene på Norges stafettlag. Nå har både Golberg og Tønseth meldt seg på.

— Jeg håper å gå førsteetappen for et av lagene i morgen. Det hadde vært artig å gå mot Eldar, sier Tønseth til adressa.no.

Mens Tønseth opplevde en av sine aller største dager i skisporet, gikk det svært tungt for forhåndsfavoritten Eldar Rønning. Han endte helt nede på 31. plass.

Northug ikke i toppslag

— Jeg lurer på hva som skjedde. Det var elendig dagsform. Etter 1,5 kilometer kjente jeg at jeg var sliten allerede, sier Rønning.

Petter Northug ble nummer ni. Han føler seg langt unna toppformen.

— Det er litt samme følelse som forrige helg, sier Northug til adressa.no.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå