Trondheim knust av tyskerne i VM-kampen

Avgjørelsen om hvem som får arrangere ski-VM i 2021 er tatt.

Saken oppdateres.

CANCÚN: Trondheim nådde ikke opp i kampen om å få arrangere ski-VM i 2021.Oberstdorf ble valgt som arrangør.

Trondheim fikk bare fire av 17 stemmer. Oberstdorf fikk 11 stemmer, mens Planica fikk 2.

NEDTUR: Trondheim vant ikke kampen om ski-VM i 2021. Her innser Trondheim-delegasjonen at slaget er tapt. Fra venstre Lasse Berre, Erik Røste, Rita Ottervik, Guri Hetland, Morten Wolden, Stein Opsal og Roar Hildonen  Foto: MORTEN ANTONSEN

Trondheim-ordfører Rita Ottervik medgir at hun er skuffet over at Trondheim fikk så få stemmer.— Det er bare å gratulere Oberstdorf. De har vært en tøff utfordrer for oss. De har søkt mange ganger før og blir nå arrangør. Samtidig er vi stolt over den lagjobben som er gjort av Norges Skiforbund og Trondheim 2021, sier Ottervik til Adresseavisen.

Vil jobbe for VM i 2023

Nå signaliserer hun at Trondheim kan komme til å kaste seg inn i også neste VM-kamp.

— Vi har selvfølgelig jobbet for å få det i 2021, men også med tanke på at 2023 kan bli en mulighet. I morgen bretter vi opp ermene og fortsetter å jobbe mot det, sier Rita Ottervik.

Avgjørelsen om hvem som får arrangere ski-VM i 2021 ble tatt i natt i Cancùn i Mexico. De 17 mannlige medlemmene i FIS Council, med Sverre Seeberg som Norges representant, sto bak avgjørelsen.

Flere hundre delegater og representanter fra i underkant av 100 nasjoner var på plass i salen da medlemmene av FIS Council sto på scenen og presenterte avgjørelsen.

Fikk du med deg denne?

— Vi har lov til å være skuffet nå

— Vi gratulerer Oberstdorf, de søker for femte gang og er en god arrangør og får endelig VM. Klart vi er litt skuffet, men samtidig taper vi mot en sterk kandidat, sier Guri Hetland til Adresseavisen noen minutter etter at avgjørelsen ble kjent.

- Er det bedre å tape for Oberstdorf enn Planica?

Guri Hetlands var skuffet over at Trondheim ikke nådde opp i VM-kampen. Her med Sverre Seeberg.  Foto: MORTEN ANTONSEN

— Ja, absolutt. Oberstdorf har vært favoritten. Vi har følt oss som en outsider, har følt at vi har hatt en sjanse, men nå er det Oberstdorf som får VM. Vi unner dem suksess, og så skal begynne å jobbe med en ny søknad for 2023.Slik jobbet trønderne med å overbevise FIS-toppene:

— Hvor reelt var håpet om å vinne i første forsøk?

— Vi har selvfølgelig jobbet for det, men det tilhører sjeldenhetene at noen får VM på første forsøk. Seefeld klarte det sist, men da ble Oberstdorf lidende for det. Vi har lov til å være litt skuffet nå, og samtidig så er vi veldig fornøyd med den jobben vi har gjort. Ikke minst den jobben vi har gjort her i Cancún.

- Er du klar for å jobbe i to nye år for å få VM til Trondheim?

— Det vi skal gjøre nå er å bruke de neste ukene på å foreta en ordentlig evalueringsprosess, se på den jobben vi har gjort, og så skal vi stake ut kursen videre. Så får vi se på hvem som skal fylle rollene som en del av den prosessen, sier Hetland.

- Vi har lagt et godt grunnlag for en fremtidig søknad, sier skipresident Erik Røste.  Foto: MORTEN ANTONSEN

— Fått gode tilbakemeldinger

— Vi reiste hit med det utgangspunktet at vi skulle prøve å få VM til Trondheim i 2021, uten tvil. Samtidig har vi vært realistiske. Vi har lagt et godt grunnlag for en fremtidig søknad. Vi har presentert oss på en god måte og fått utrolig gode tilbakemeldinger. Det får jeg også nå av Council-medlemmene, sier skipresident Erik Røste til Adresseavisen.

- Hvorfor var det da bare fire av medlemmene i FIS Council som stemte på Trondheim?

— Jeg tror på mange måter at dette er et tegn på at det var Oberstdorf sin tur. Jeg opplever at mange har sett konseptet vårt og den gode søknaden. Og at Trondheim kommer til å levere et fantastisk mesterskap. Jeg er ganske trygg på at vi kommer til å få flere stemmer neste gang, sier Røste.

Oberstdorf vant kampen om ski-VM i 2021.  Foto: MORTEN ANTONSEN

Første forsøk siden 1997

Dette var Trondheims første forsøk på å skaffe seg VM etter mesterskapet i 1997. Oberstdorf var med i kampen for femte gang, mens Planica har søkt to ganger tidligere uten å få mesterskapet.

De tre kandidatene har de siste dagene hatt hver sine stands på luksushotellet Fiesta Americana Grand Coral Beach Resort & Spa.

Trondheimsdelegasjonen, som består av ti kvinner og menn, har virkelig stått på siden VM-kandidatenes stands åpnet mandag. Fra tidlig morgen til sent på kveld har søknadssjefen Guri Hetland & co. arbeidet for å gi et best mulig inntrykk av byen.

— Vi har gjort et godt arbeid og får masse gode tilbakemeldinger. Laget vårt her i Cancún har imponert mange, først og fremst på grunn av måten de tre VM-vertene (Ingvild Farstad, Maria Strøm Nakstad og Jørgen Bye Brevik), Adrian Løvold og Roar Hildonen har presentert Trondheim på. Nå er det spennende i de timene som er igjen. Jeg velger å tro at alt kan skje, sa Hetland til Adresseavisen noen timer før VM-valget ble tatt.

Ski-VM 2021

• Tre byer kjempet om å få ski-VM i 2021. Det var Planica, Oberstdorf og Trondheim.

• Avgjørelsen falt i Cancún i Mexico natt til fredag og ble tatt av de 17 mannlige medlemmene av FIS Council.

• Oberstdorf søkte for femte gang, mens Planica søkte for tredje gang. Dette var Trondheims første forsøk på å skaffe seg ski-VM etter mesterskapet i 1997.

• Guri Hetland er prosjektleder, mens Rita Ottervik er leder for Trondheims søkerkomité.

• En stor delegasjon både fra Trondheim og fra Norges Skiforbund har den siste uken vært på plass i Cancún.

På forsiden nå