Tror han vet hvorfor Northug parodierte ham

Sprintsjefen mener det skyldes Moldes dominans i norsk fotbll.

Saken oppdateres.

SEISER ALM (adressa.no): Under NM på Røros for to uker siden var Petter Northug i perlehumør. I etterkant av skiathlonen lørdag 31. januar, da 29-åringen lekte seg med konkurrente, vant gull og fikk hilse på kongen, brukte han veien fra skistadion til pressekonferansen til å parodiere sprintsjef Arild Monsen, som lå hjemme med sykdom.

— I håpe Petter går på en smell på sisterunda, sa Northug da han imiterte moldenseren.

Se videoen i vinduet over

På humørkontoen

Bakgrunnen var at Northug ble tvunget hjem fra et høydeopphold for å gå NM-sprinten. Om han ikke deltok under sprinten på Røros, ville han ikke ha fått gått den samme distansen i VM. Nå viste det seg at både Petter og hans bror Tomas ble tatt ut til VM-troppen og får gå sprinten i Falun. Da adressa.no pratet med Arild Monsen under landslagets høydeopphold i Italia denne uken, smilte han bare av Northugs imitasjon på Røros.

— Den var bra. Det går på humørkontoen for meg.

- Hvordan er forholdet dere imellom?

— Det vi prater seriøst om forløper veldig bra. Jeg har aldri hatt noe tull med Petter, verken den ene eller andre veien. At det går utover meg slik det gjorde på Røros, skyldes kanskje Molde og fotballen. Det er kanskje det som ligger bak. Da må jeg lide for det, sier han med et glimt i øyet.

Petter Northug er som kjent hardbarket Rosenborg-supporter. Northug-manager Are Sørum Langås utelukker ikke at Monsen kan ha rett i sin teori.

— Det er en del rivalisering. Det er viktig å se humoren i det Petter gjorde. Jeg har ikke vært så veldig bekymret for Arild Monsen, sier han med et smil til adressa.no.

I forkant av VM-uttaket var det store diskusjoner om hvem som burde gå sprinten for Norge. Det endte opp med brødrene Northug, Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad. Sondre Turvoll Fossli er reserve.

— Det var mye diskusjon i mediene, men uttaket var egentlig ganske greit. Vi hadde satt en frist og forholdt oss til den. Det ble de fire vi tror er de beste, sier Monsen.

- Hadde stang inn

- Var du noen gang i tvil om at Petter Northug skulle gå VM-sprinten?

— Nei, men han måtte gå på Røros og prestere. Han hadde en grei dag der med stang inn. Da han kom til finalen, var det ingen tvil om at jeg skulle gi ham billetten.

- Hva tenker du om lagsprinten?

— Der har vi alternativer. Martin (Johnsrud Sundby) og Petter (Northug) er absolutt aktuelle. Det samme er Anders Gløersen og Finn Hågen Krogh. Vi vil se an utviklingen i VM, sier Monsen til adressa.no.

Vil vinne lagsprinten

Det som kan svekken Sundbys og Northugs sjanser for å gå, er at lagsprinten i VM går dagen etter skiathlonen.

— De har jo tømt seg på tremila dagen før, så det er klart at det kan ha en innvirkning. Det er ikke sikkert så mange andre lag stiller med to løpere som har gått dagen før.

— Hva vil du være fornøyd med etter Falun-VM?

— Vi håper på medalje på begge sprintøvelsene. Jeg føler vi har bommet litt på lagsprint i tidligere mesterskap, så vi må ta hjem den.

Petter Northug trener nå hjemme i Trøndelag. Han står over lørdagens sprint i Östersund, men går 15-kilometeren i verdenscupen samme sted søndag.

På forsiden nå