Hanevold bisettes fredag: – Takk for fantastiske øyeblikk

Familien og Idretts-Norge tar et siste farvel med skiskytterprofilen Halvard Hanevold fredag. Han døde 49 år gammel tidligere i september.

Ole Einar Bjørndalen (t.h) og tidligere landslagslege Bård Freberg ankommer Asker Kirke.  Foto: Terje Bendiksby

Saken oppdateres.

Han etterlater seg kone og to barn. Det er ventet at Asker kirke vil være fylt til siste sitteplass under bisettelsen. En rekke norske idrettsutøvere- og ledere er til stede, blant dem Hanevolds mangeårige lagkamerat Ole Einar Bjørndalen.

minnesidene over Hanevold hos begravelsesbyrået Jølstad kommer det fram hvilken sterk posisjon han hadde rundt omkring i Norge etter karrieren som skiskytter og TV-jobben i NRK. Der er det svært mange minneord.

Gjestene ankommer kirken før Hanevolds bisettelse.  Foto: Terje Bendiksby

Anne Rimmen (t.h) og Ailo Gaup ankommer Asker Kirke til bisettelsen.  Foto: Terje Bendiksby

«Takk for mange uforglemmelige øyeblikk på skjermen! Husker fortsatt gullet i Nagano som et stort høydepunkt i norsk skiskytterhistorie. Hvil i fred!»

«Ufattelig trist, Halvard Hanevold sto for det beste i norsk idrett. Takk for fantastiske øyeblikk fra utallige mesterskap, spesielt fra Holmenkollen. Alltid smilende og stilte villig opp til intervjuer til stor glede for publikum på stadion. Føler med familien og alle som sto Halvard nær. Hvil i fred.»

Kondolanseprotokollen for skiskytter Halvard Hanevold på Olympiatoppen i Oslo.   Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ole Einar Bjørndalen (til høyre) og Halvard Hanevold etter et renn i 2009. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX 

Tre borte

Hanevold tok tre OL-gull og ble verdensmester fem ganger i en lang karriere.

I løpet av bare 14 måneder har tre norske skipersonligheter gått bort i ung alder. Vibeke Skofterud omkom i en ulykke med en vannscooter i fjor sommer. Hun ble bare 39 år.

30-årige Ida Eide fikk hjertestopp under et mosjonsløp for vel et år siden. Eide var i flere sesonger aktiv langrennsløper. Hun var del av satsingslaget Hilde Gjermundshaug Pedersen startet i 2008.

Fram til 2010 gikk hun mange renn i skandinavisk cup og NM for Øystre Slidre IL. Eide var søster til landslagsløper Mari Eide.

(©NTB)

På forsiden nå