Hegle Svendsen vurderte å legge opp

— Jeg var veldig lei og tøyde strikken på trening. Alt var veldig slitsomt, sier Emil Hegle Svendsen.

Emil Hegle Svendsen på Beitostølen FOTO: RUNE PETTER NESS  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

BEITOSTØLEN (adressa.no): — Jeg ville legge opp i fjor høst, forteller skiskytteren til Adresseavisen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Alt handlet om trening

Emil Hegle Svendsen (27) økte treningsmengdene og lå på opp mot hundre timer i måneden på sommeren og høsten i fjor. Da det nærmet seg sesongstart, var lysten til å satse på idrett borte.

— Det eneste i livet mitt var trening og ski. Man blir veldig sneversynt. Jeg tenkte tanken om å legge opp, sier en ærlig Hegle Svendsen, som møtte Adresseavisen på Beitostølen i går kveld.

Trener mindre nå

Nå lader han opp til lørdagens sesongstart. Som en konsekvens av det tøffe kjøret i fjor er treningsmengdene redusert.

— Jeg trener fem til ti timer mindre i måneden enn i fjor. Jeg merket at jeg hadde for lite overskudd til å få fullt utbytte av skyteøktene.

Nå håper trønderen at han er bedre enn noen gang. Motivasjonen er så absolutt tilbake og han ser frem mot neste års OL i Sotsji.

Åpner for 2018-OL

— Lysten kom tilbake av seg selv da konkurransesesongen startet i fjor. Men jeg hadde en dårligere start på sesongen enn normalt, minner han om.

Mens han vurderte å avslutte karrieren i fjor høst, utelukker ikke Svendsen nå at han kan fortsette helt til 2018. — Det kan være aktuelt. Alle som har lagt opp tidlig i karrieren sier jo at de angrer, smiler Trondheims store skiskytterhåp.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

På forsiden nå