Avstemningen om de beste stedene i Trøndelag er ikke mange timer gammelt. Men kjapt gikk Røros til topps, og det gleder ordfører Hans Vintervold, selv om han ikke er veldig overrasket.

- En hyggelig bekreftelse. Troen min på trønderne er forsterket, ler ordføreren gjennom telefonen.

Her ser du lista. Delta og si hva du liker best!

Sodd og Røros

Som kjent skriver Adresseavisen denne uken om alle grunnene vi har til å ælske Trøndelag. En uhøytidelig liste med 100 grunner lanseres litt etter litt gjennom uka, og du kan være med på moroa med å stemme på dine favoritter.

Mandag var det trøndersjela hvor Sodd med ingefærøl og skjenning knuste trønderrocken. I dag, tirsdag er det stedene, og Røros og Bymarka i Trondheim skiller seg ut.

Full splittelse i trønder-juryen

Verdensarv

Hvorfor står Røros så sterkt i Trøndelag?

- Det er klart at trønderne har et spesielt forhold til Røros, men egentlig begynner vel hele landet å få et forhold til oss. Grunnen er blant annet fordi vi har tatt vare på sjelen, og at det er unikt det vi har her. Vi er verdensarvsted, og ikke minst er vi en levende by med masse kultur, sier Ap-ordføreren.

- Og Trøndelag står sterkt i Røros også?

- Ja, så klart. Vi er trøndere vi, og Rosenborg er laget, sier han, og gjentar igjen at han setter pris på at leserne liker Røros så godt.

- Hvorfor elsker du Trøndelag, og det er ikke lov å si Røros?

- Hmm, da vil jeg si folket. Jeg elsker folket fordi det er så folkelig. Og spennet fra utrolige Trøndelagskysten til innlandet hvor vi er. Vi har alt i Trøndelag!

Enig? - Skinnvesten er borte for lenge siden

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth: - La oss sammen vise frem hvorfor vi er stolte av landsdelen vår