Derfor drar denne familien hit år etter år

Atlanterhavsparken er en familiefavoritt hvor både barn og voksne kan oppleve og lære om det unike og mangfoldige livet under overflaten langs den norske kysten.

foto
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Familien Telvik-Breen, med pappa Espen Telvik, mamma Gerd-Christina Breen og barna Hermine og Gabriel Telvik-Breen på seks og åtte år elsker å dra ut til Atlanterhavsparken. Helt fra de var knøttsmå og i barnevogn var det stor stas å dra ut for å se på både fiskene, pingvinene og selene.

– Vi har nok besøkt Atlanterhavsparken litt oftere enn de fleste, spesielt etter at vi fikk barn for åtte år siden. Det har vært utrolig kjekt, og vi har fulgt utviklinga med de nye tingene som har kommet etter hvert, med både Oterøya, aktivitetsrommet og ikke minst vitensenteret, sier familiefaren Espen.

Barnas favoritt

– Barna elsker å fiske etter krabbe, og krappefiske er Gabriel sin favoritt. Hermines favoritt er å ta på sjøstjernene og kråkebollene i kontaktbassenget. Å være i aktivitetsrommet er nok det kjekkeste for barna i denne alderen, sier mamma Gerd-Christina.

Norges første

– Atlanterhavsparken har alltid vært veldig bra, men det nye Vitensenteret har gitt opplevelsen en ekstra dimensjon. Vi synes det er så viktig å lære om livet i havet, en av våre viktigste ressurser, og her har det blitt løst på en måte hvor barna synes det er kjempegøy å lære, forteller foreldrene.

Vitensenterutstillingene

«Havnasjonen» inneholder tematiske områder med spennende aktiviteter som viser hvorfor Norge er en havnasjon. I utstillingen kan du gå inn i en tareskog, dra på tokt med dykkerklokka, lage bølger, bygge undervannslandskap eller fange sild på fiskefeltet.

«Å leve i havet» er utstillingen der du opplever dyrs biologiske tilpasninger for nettopp et liv i havet. Gjennom forskjellige eksperimenter og aktiviteter med fantastiske modeller og installasjoner gjøres opplevelsen mer spennende og det biologiske mer forståelig. Inne i utstillingen kan du se, lese, lytte og gjøre.

Det marine klasserommet

– Vitensenteret er et utvidet klasserom for hele regionen og en arena som gir publikum opplevelser og læring. Her kan du lære om hvordan Norge har blitt en ledende havnasjon og utforske på nært hold hvordan en krabbe eller fisk ser ut under «huden», sier leder av vitensenteret Heidi Bostad Roaldsand.

De populære Oterne

Pappa Espen sine favoritter er de tre livlige og sjarmerende oterne Nusse, Muffe og Pia. De tre krabatene har hver sin utrolige livshistorie, hvor de ble funnet morløse og forlatt i naturen, før de kom til Atlanterhavsparken. Livredderne var helt vanlige familier som ga de både flaske og mat før de i tur og orden kom til parken.

Sjarmtroll

– På Oterøya har Muffe, Nusse og Pia god plass og en egen fyrlykt de kan søke ly i. I undervannsobservatoriet får oterne nærkontakt med gjestene våre. De er sosiale, lager masse lyder og elsker besøk. Nusse er eldst og veldig kosete. Pia er veldig leken. Det er også Muffe som er kjent for å sutte på tommelen sin når han blir litt stresset, forteller oterpappa og akvarist Trond Østrem.

Du kan se og lese mer om de utrolige historiene til Nusse, Muffe og Pia her.

Sør-Amerikanske gjester

– Pingvinene våre er en del av Humboldt-familien, og er hos oss fordi vi deltar i et avlsprogram i samarbeid med mange andre akvarier. Målet er å bevare det genetiske artsmangfoldet til pingvinene, forteller akvarist Adrian Sørmoen.

Nordens beste for barnefamilier

Atlanterhavsparken er plassert midt i den storslåtte naturen på Tueneset, i havgapet med utsikt mot fiskefeltene og de dype, norske fjordene, bare tre kilometer fra Ålesund sentrum. To ganger er Atlanterhavsparken kåret til Nordens beste akvarium av den svenske familiesiden barnsemester.se. som plukker ut de beste av de beste innen reiser og opplevelser for barnefamilier.

foto
Inne i akvariebygningen ligger den spektakulære Atlanterhavstanken.

Opplevelser i kø

Ekte vare

– Hver dag formidler vi ekte opplevelser i ekte omgivelser. Naturen er ekte, vann pumpes direkte og ufiltrert inn fra sjøen, fisken er av lokal opprinnelse og alle planter og organismer er naturlige, forteller daglig leder Tor Erik Standal som håper mange finner veien til Atlanterhavsparken i sommer for å oppleve, se, ta og føle på livet langs norskekysten live.

Flere artikler fra Atlanterhavsparken:

Her er sjarmtrollene du må se i sommer.

Junior er Norges mest PR-kåte sel.

foto