Har du det lille ekstra? Nå kan du vinne Talentstipend

Den flotte gjengen på bildet vant Talentstipend i 2016. Kjenner du en ung person som har et talent innen idrett, kultur eller næringsliv – og som du synes fortjener ekstra støtte? Nå kan du søke eller nominere din favoritt til Talentstipend for 2017.

foto
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- For et talent kan et slikt stipend gi fantastiske muligheter til å komme seg litt mer opp og frem. Derfor ber vi alle som kjenner unge talenter om å nominere dem, sier konsernbanksjef Eli Arnstad i SpareBank 1 SMN.

foto
Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere talenter slik at de lettere kan nå sine mål, forteller Eli Arnstad, banksjef i SpareBank 1 SMN. Foto: SpareBank 1 SMN

SpareBank 1 SMN Talentstipend går til unge i Trøndelag, Møre og Romsdal, og Sogn og Fjordane. I tillegg til at man kan nominere kandidater, er det selvsagt også åpent for å søke på egne vegne. Hver kategori består av et hovedstipend og inntil fem andre stipender.

- Talentstipend gis til de vi mener har talent. Og talent kommer i mange former; idrettsutøvere, musikere, kunstnere, forskere, filmskapere, gründere, og flere. Lista er uendelig lang, men felles for alle er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til regionen de er fra, forklarer Eli Arnstad videre.

Fristen for å søke er 9.januar i 2017.

Skjema og informasjon om påmelding til Talentstipend 2017 finner du her!

Oppmuntre til innovasjon og nyskaping

Gründerskap har lenge vært et viktig satsningsområde, og ble derfor introdusert med en egen kategori under tildelingen av Talentstipend for 2016.

- Det er en kjensgjerning at regionen må bli enda bedre på å skape nye arbeidsplasser. I dag er det mange unge som jobber godt med innovasjon, utvikling og nyskaping, og disse talentene mener vi fortjener støtte og oppmerksomhet, sier konsernbanksjef Eli Arnstad.

Mål: Å inspirere talenter

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere talenter slik at de lettere kan nå sine mål.

- Med hjertebank for menneskene som utgjør Trøndelag og Nordvestlandet, er banken privilegert som har mulighet til å gi en del av overskuddet tilbake til den regionen vi er en del av, sier Arnstad.

- Vi er klare til å ta imot gode søknader. Nå er det med andre ord mulig å hjelpe et talent opp og frem, så her er det bare å hive seg rundt, slår Eli Arnstad fast.

Skjema og informasjon om påmelding til Talentstipend 2017 finner du her!

foto
Johannes Høstflot Klæbo Foto: SpareBank 1 SMN

Siden starten i 2003 har banken delt ut over ti millioner kroner i talentstipend, fordelt på over 400 unge og lokale talenter. Mange av disse har tatt steget opp i elite-klassen, som Johannes Høstflot Klæbo og Emil Iversen, som gjorde det meget bra så sent som i World Cup i Finland. Johannes tok bronse i sprintlangrenn i Ruka 26.november, mens Emil Iversen (bildet under), tok sølv på 15 kilometer langrenn søndag samme helg.

foto
Emil Iversen Foto: SpareBank 1 SMN

Les om dem og flere andre ferske Talentstipend-vinnere her!

Stipender til lokale talenter har SpareBank 1 SMN delt ut i mange år. Så sjekk gjerne om du finner noen flere kjente navn: Finn stipendvinnere helt fra 2003 til 2014 her

foto