ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

– Vi vil bidra til sikkerhet

Hos Foraas Områdesikring jobber de hver dag for å skape trygghet – både for privatpersoner og bedrifter.

– De siste ti årene har vi registrert et stadig større fokus på trygghet i samfunnet, forklarer Ronny Hafsmo, operativ leder i Foraas Områdesikring.

Som navnet tilsier, jobber det trondheimsbaserte firmaet med områdesikring – og områdesikring kan være så mangt.

Det kan være benker som ser helt ordinære ut, men som er kraftige nok til at en bil aldri klarer å kjøre gjennom den, det kan være gjerder rundt en byggeplass eller automatiserte pullerter i veien.

– Vi har opparbeidet oss erfaring over mange år, og utfører rådgivning og montasje på alt fra gjerder til høysikkerhetsmontasjer. Vi er rustet til det meste, sier Ronny.

Mange assosierer Foraas Områdesikring med byggjerder og anleggssikring, men dette er bare en liten del av sannheten. De tilbyr nemlig produkter og tjenester av mange slag, til både offentlig og privat sektor. Bredden deres strekker seg fra portinstallasjoner hos privatpersoner og bedrifter, til høysikkerhetsløsninger for flyplasser og militære anlegg.

I det store og det hele handler alt de gjør om trygghet.

Selger trygghet

– Vi vil bidra til sikkerhet, forteller Ronny.

– Verden forandrer seg. Tradisjonelt har vi ikke tenkt så mye på sikkerhet her til lands, man ser lite porter og gjerder rundt husene til folk. Det samme har man sett med industri også, men på dette feltet har mye forandret seg de siste årene, utdyper han.

Foraas Områdesikringhar eksistert siden 1985. Både teknologien og behovet for sikkerhet har endret seg mye siden da. Fra å være en lokal aktør som primært jobbet med oppsetting av gjerder og manuelle porter, tar de nå på seg store prosjekter i hele landet, og bidrar med rådgivning, prosjektering og montering av fysisk sikring.

– Det var ikke så vanlig med elektroniske komponenter den gangen, men nå har vi en egen elektroavdeling hos oss. De har stor kompetanse innen adgangskontroll, og automatisering og motorisering av porter, bommer og pullerter blant annet, sier Ronny.

– I tillegg har vi servicebiler på veien, så vi tilbyr selvfølgelig serviceavtaler og reparasjoner til kundene våre, tilføyer han.

For med teknologisk utvikling og økt bevissthet rundt sikkerhet i samfunnet, må man holde seg oppdatert.

– Vi har et miljø på jobb som består av nysgjerrige og innovative folk. Vi er aldri redd for å prøve noe nytt, og mange av våre ansatte har vært her lenge og opparbeidet seg kompetanse og erfaring over tid, forklarer Ronny.

– Vi er en gjeng som er eksperter på ulike felt, og prøver så godt vi kan å la folk jobbe med det de er gode på, legger han til.

Husk lyd!

– Det er mye som skjer

Foraas Områdesikring

Foraas Områdesikring omsatte for omtrent 90 millioner i 2022, og har utstrakt erfaring med store prosjekter og høysikkerhetsløsninger.

Dette driver de med:

  • Lager og salg
  • Montasje og rådgivning
  • Automatikk og adgangskontroll
  • Serviceavtaler og reparasjoner

Effektivitet og stor lagerkapasitet

Satsning på lager, logistikk og salg har vært en svært viktig del av firmaets suksess. Basen til Foraas Områdesikring ligger i Fossegrenda, og er omgitt av et stort lager som er åpent for alle i åpningstiden, også privatpersoner.

Stian Skogen startet som lageransvarlig i Foraas Områdesikring i 2012. Nå er han lagersjef og har ansvar for både logistikk og salg. Tidligere jobbet han som kokk og kjøkkensjef.

I løpet av den tiden Stian har jobbet her, har det skjedd store forandringer. Det siste året har vært spesielt oppløftende for lagersjefen som setter pris på orden og system.

– Med tanke på bakgrunnen min, har jobben vært en utdanning i seg selv. Samtidig er jo kokker kjent for både å være ryddige og tåle høyt press, noe som kommer godt med i denne rollen også, smiler han.

– Vi har utvidet og omstrukturert hele lageret. Det er kjempeartig å se hvor effektivt det har blitt og hvor stor kapasitet vi har. Nå fyller vi opp tre lastebiler med materiell på 20 minutter – det klarte vi ikke for ti år siden, sier han.

– Kunder skal føle seg trygge på at vi er ærlige og leverer kvalitet, men også at vi er effektive og har en rask responstid – og der vet jeg vi er gode!

Husk lyd!

– Fått være med på utviklingen

Stian og Ronny håper at flere får øynene opp for det brede utvalget av produkter og tjenester de har.

På spørsmål om hvilket produkt de vil trekke frem, hvis de bare kan velge ett, er de skjønt enige om hva det må være.

– A-Safe sine påkjøringsvern er helt fantastiske. Vi er eneimportør i Norge og har hatt mange store prosjekter på dem til grossister og hos næringsindustrien. Det er et biprodukt i porteføljen vår som virkelig har vært en suksess, sier Ronny.

Building, Fixture, Flooring, Floor
Fixture, Flooring, Curtain

Ulike påkjøringsvern fra A-Safe.

Alltid på utkikk etter gode ansatte

Det er flere grunner til at Ronny og Stian trives så godt i jobben. Stian syns utviklingen i både bransjen og bedriften er spennende, og føler seg heldig som har fått være med på dette så lenge.

– I tillegg har vi et godt arbeidsmiljø her, med fokus på trivsel. Vi tar tak hvis noen ikke har det bra, og er flinke til å snakke med hverandre, forklarer han.

– Det er mye latter og høyt under taket.

Ronny nikker, og forteller at de gjerne tar imot åpne søknader fra folk som er interesserte i å jobbe hos Foraas Områdesikring. De er alltid på utkikk etter lærevillige og engasjerte mennesker, for hos Foraas Områdesikring vet de aldri når behovet for flere ansatte melder seg. De nyansatte blir tatt godt imot, med både opplæringsopplegg og fadderordning.

– Det finnes ingen skole for det vi holder på med. Hvis du vil jobbe med montasje og gjerder er det jo en fordel om du liker fysisk arbeid og å være ute og jobbe – og ikke minst sammen med andre i team, sier han og fortsetter;

– På automatikksiden ser vi gjerne etter «gårdsarbeideren» som vi kaller det, altså folk som for eksempel både kan sveising og har kjennskap til elektronikk. Det trenger altså ikke være elektrikere, så lenge man har evnen til å lære, forklarer Ronny.

Spennende produkter og en lys fremtid

Ronny forteller at Foraas Områdesikring vil fortsette å jobbe for lokal og nasjonal vekst, og at de er opptatt av å sette et fotavtrykk i bransjen.

– Vi ønsker å være den foretrukne arbeidsplassen i denne nisjebransjen, og være kjent som en nyskapende, kompetent og kvalitetsrettet aktør, sier han.

Fremover vil nye tiltak rundt bærekraftig drift og sirkulærøkonomi bli stadig viktigere. Ronny forteller at flere logistikkpunkter og gjenvinning er relevante stikkord.

Både han og Stian gleder seg til fortsettelsen.

– Når man ser tilbake på utviklingen og alt vi har fått til, er jeg virkelig stolt av det vi driver på med her, avslutter Stian.

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc