ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

– Vi vet at det finnes mye verdifullt der ute

De fleste har gamle mynter og sedler liggende hjemme, og mange sitter på verdier de ikke aner noe om. Hos Gullhøna hjelper de deg med å oppdage de skjulte skattene.

Før klokken slår ti, står allerede den første kunden klar foran inngangen til Gullhøna i Fjordgata.

Torbjørn Aune åpner døren for mannen som står utenfor og ønsker han velkommen inn.

En pose med mynt legges på disken, sammen med en liten bunt sedler. Eieren har ingen forhåpninger, sier han, men ville likevel ta med seg det han hadde – i tilfelle det skulle være verdt noe utover metallprisen.

– Det gjorde du rett i, utbryter Torbjørn med det samme han har kastet et raskt blikk på myntene.

Han plukker opp en av dem.

– Denne kan jeg faktisk gi deg tusen kroner for!

Raske penger tjent

– Vi vet at det finnes mye verdifullt der ute. Hver eneste uke er det noen som går overrasket og glad ut dørene her, smiler Torbjørn etter at mynthandelen med dagens første kunde er unnagjort.

Det har blitt mange slike solskinnshistorier siden ekteparet Torbjørn og Alina Aune åpnet dørene til Gullhøna i 2020.

– Det var for eksempel en kar som kom inn med mynter i et Norgesglass han hadde fått av bestefaren sin. Oppi der fant vi en mynt som var verdt 6000 kroner. En annen kom inn med bare en håndfull mynt, og der oppdaget vi en krone som han fikk 13 000 kroner for, forteller Torbjørn.

Når slike skatter oppdages og eieren ønsker å selge til Gullhøna, overføres pengene umiddelbart. Denne praksisen er ikke selvsagt, for hos andre aktører må man i verste fall vente i flere uker før pengene er på konto.

Det kan med andre ord være raske penger å tjene hvis man har gamle mynter og sedler liggende hjemme.

Torbjørn advarer folk mot å sortere myntene selv, og oppfordrer til å ta med absolutt alle myntene til verdivurderingen – uansett hvordan de ser ut.

– Vi har ofte funnet de mest verdifulle myntene i den posen som kunden på forhånd hadde samlet de antatt verdiløse, smiler han.

Coin, Grey, Money, Currency, Nickel
Coin, Currency, Money, Nickel
Currency, Money, Font
Coin, Nickel, Currency, Money
Currency, Nickel, Coin, Money

Ser du verdiforskjellen?

Sveip for fasit!

Kunsten å finne verdiene

Så, hva er det som gjør enkelte mynter og sedler mer verdifulle enn andre?

– Det er et vanskelig spørsmål, fordi det er så mange momenter å ta hensyn til, begynner Torbjørn å forklare.

Han nevner metallverdi, hvor mange eksemplar som er laget eller om det er pregefeil som kan trekke opp verdien. For sedler spiller serienummer en viktig rolle.

Det aller, aller viktigste, er uansett kvaliteten på mynten eller seddelen.

– Det betyr blant annet at du ikke bør pusse myntene selv, og ikke krøll eller brett sedlene. Tilstanden og kvaliteten er det som betyr mest for verdien, fastslår Torbjørn.

Han var selv bare en liten guttunge da han begynte å samle på mynt, forteller han. Etter at Gullhøna åpnet, ble han for øvrig nødt til å legge hobbyen på hylla.

Han titter spøkefullt bort på Alina mens han forteller.

– Hun gav meg beskjed om at myntsamlingen ikke kunne kombineres med denne jobben, noe jeg for så vidt er enig i, innrømmer Torbjørn.

– Men; en gang en samler, alltid en samler. Så når jeg blir pensjonist, tar jeg det sikkert opp igjen, humrer han.

Samleerfaringen og den store interessen for feltet har uansett gitt Torbjørn verdifull erfaring i å vurdere myntene og sedlene som havner på disken i Fjordgata.

3 grunner til at Gullhøna betaler godt for myntene dine

  • De har et stort nettverk av andre handlere og samlere som gir dem gode priser.
  • Moderne nettbutikk med både innenlandske og utenlandske kunder.
  • Lite, men veldig effektivt team. Lave kostnader og stor erfaring gir bedre priser.

– Her er alle velkommen

I løpet av de tre årene som har gått siden åpningen, har Gullhøna hatt stor suksess med kjøp og salg av mynter, sedler, gull og antikviteter. Spesielt i mynthandlermiljøet i Norge har de etablert seg som et navn å regne med.

Hver uke står Torbjørn og Alina klare for å ønske kunder velkommen til deres spennende verden av gull, sølv, mynter og sedler i Fjordgata 46.

– For de som er på utkikk etter å kjøpe noe helt unikt, har vi masse spennende og fint her i butikken – og enda mer i nettbutikken, forteller ekteparet.

De påpeker at de er fleksible på åpningstidene, slik at de som kommer langveisfra eller har store myntsamlinger, kan få en grundig vurdering utenfor åpningstid hvis det passer best. De tilbyr også hjemmebesøk hvis det skal vurderes store verdier eller partier. I tillegg har Gullhøna egen transportforsikring, slik at objekter trygt kan sendes til dem for gjennomsyn og vurdering.

– Uansett om du kommer med mynter i en krukke, i store flytteesker eller gullmynter sirlig plassert i en samleperm, så tar vi vurderingen like seriøst. Alle er velkommen til oss, forsikrer ekteparet avslutningsvis.

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc