ANNONSØRINNHOLD

De er byens første kjøpesenter som benytter tilbudet

– Tenkte at det var for godt til å være sant

Gode priser på buss og el-sykler, og morsomme aktiviteter og konkurranser. Dette skal motivere de ansatte ved Sirkus Shopping til å endre reisevaner og få bedre helse. – Et kjempeopplegg, smiler senterlederen.

Klokken er 08.00, og ansatte i bedrifter som leier kontor på Sirkus Shopping sitter spent og forventningsfullt klare med en kopp kaffe i hånda. I dag får de nyttig og motiverende informasjon om mobilitetsordningen de nylig har blitt en del av, HjemJobbHjem. Helsefordeler ved aktive arbeidsreiser står i fokus denne dagen.

Kristin Giske Lauritsen fra HjemJobbHjem starter med å fortelle om noe vi alle innerst inne vet: ­– Vi mennesker er late.

Lett latter høres i salen før det snakkes mer om hvilke tilbud, rabatter og aktiviteter de ansatte kan benytte seg av fremover.

Ingen grunn til å kjøre på jobb

Senterleder ved Sirkus Shopping, Trine Foosnæs, er stolt over at deres senter nå blir det første kjøpesenteret som inngår en avtale med HjemJobbHjem.

HjemJobbHjem er et samarbeidsprosjekt mellom Miljøpakken og AtB. Målet er å endre folks reisevaner til og fra jobb, gjennom et tett samarbeid med arbeidsgivere.

– Da jeg først fikk høre om HjemJobbHjem tenkte jeg at det var for godt til å være sant, «- bidrar dere så mye, liksom?» smiler hun.

– Offisielt ble vi en HjemJobbHjem-bedrift i mai, og det har fungert veldig bra så langt, fortsetter Trine.

Trine Foosnæs, senterleder ved Sirkus Shopping, er glad for å være en HjemJobbHjem-bedrift.

Fordeler med HjemJobbHjem

Avtalen med HjemJobbHjem skreddersys etter bedriftens behov og de ansattes reisevaner. Tilbudet vil derfor kunne variere fra bedrift til bedrift. Dette er eksempler på hva en bedrift kan få av fordeler:

• Med HjemJobbHjem får de ansatte 30-dagers periodebillett hos AtB for kun 670,- (buss, trikk og tog i sone A)
• Gode avtaler for leasing og kjøp av elsykkel
• To gratis sykkelservicer i perioden
• Rabatterte piggdekk
• Lån av elsykkel
• Rimelig abonnement på Trondheim Bysykkel
• 6-ukers aktivitetskampanje med premier
• Foredrag om helsegevinster ved aktive arbeidsreiser
• Tilbud om deltakelse i helseprosjekt
• Avtalen om å være HjemJobbHjem-bedrift varer i ett år, men kan utvides til tre år dersom bedriften etablerer sikker sykkelparkering

Må gi og ta

For å bli med i HjemJobbHjem må bedriftene stramme inn på ansattparkering for å redusere unødvendig kjøring. Kravene som stilles tilpasses hver enkelt bedrift, men handler hovedsakelig om å skape en reisevaneendring hos de ansatte.

Før Sirkus Shopping inngikk avtalen med HjemJobbHjem ble det gjennomført en grundig kartlegging av alle de ansattes reisevaner. Det gjorde det enklere å peke på hvilke grep og tiltak som måtte iverksettes.

– De har skreddersydd en pakke som passer for oss. Administrasjonen her brukte blant annet mye mer bil til jobb enn de butikkansatte. Derfor ble det bestemt at dette måtte endres for at Sirkus Shopping kunne bli en HjemJobbHjem-bedrift, forklarer Trine.

Hun forteller at senterets sentrale plassering med tanke på busstilbud og sykkelveier fikk dem til å innse at bil var overflødig.

– Det er ingen grunn til å kjøre hit på jobb. Bussen har 1450 stopp utenfor her hver dag, i tillegg til 40 avganger om dagen med tog, forklarer hun.

For at Sirkus Shopping skulle få ta del i avtalen med HjemJobbHjem, måtte de kutte i parkeringstilbudet til de ansatte.

– Vi bygger også en ny sykkelparkering og utvider garderobetilbudet slik at det skal bli mer attraktivt å sykle, løpe eller gå til jobb, forteller Trine.

Både de som jobber i administrasjonen og de butikkansatte har vært veldig positive til det nye tilbudet.

– De er spesielt positive til rabatten på kollektivreiser, kanskje særlig de butikkansatte som ikke har fulltidsstillinger. Mange gleder seg også til sykkelparkeringer, og at vi legger inn våtsone for vasking av sykkelen, forteller Trine.

Husk lyd!

Mange goder

– Beste jeg har gjort de siste årene

En av de butikkansatte som får glede av den nye sykkelparkeringen og busstilbudet gjennom HjemJobbHjem er Vigdis Folde. Hun jobber på Vinmonopolet, og synes den nye avtalen er veldig bra.

– Jeg er veldig glad i å gå, sykle eller ta bussen, alt etter været, føret og humøret, smiler hun.

Vigdis forteller at hun fikk seg en liten helse-vekker for to år siden, da vekta bare gikk oppover og det ble mye stillesitting hjemme.

– Jeg ville gjøre noe for å bedre helsa, men ønsket ikke å slanke meg brått. Løsningen ble å gå til og fra jobb, og jeg merket fort forbedring for både kropp og sjel. Det er det beste jeg har gjort de siste årene, sier hun.

Nå har Vigdis også begynt å ta sykkelen fatt, og syns det er fin trim.

– Jeg får bedre kondis og kjenner at kroppen får jobbet litt. I tillegg har det faktisk blitt lettere å stå opp om morgenen, forteller Vigdis.

– Det er fort gjort å få vondt i knær og armer av butikkjobber som min, men jeg har kjent mindre av dette etter at jeg begynte å bevege meg mer, legger hun til.

Byttet ut bilen med buss

Også Veronica Bamberg er storfornøyd med reisetilbudet de butikkansatte får gjennom HjemJobbHjem. Før brukte hun mye bil til og fra jobben som stylist hos Image Stylisten, men nå har hun funnet glede i det gode busstilbudet rundt Sirkus Shopping.

– Buss er mer økonomisk og veldig praktisk. Jeg kommer meg raskt rundt, og det gir meg tid til å svare på mailer og jobbe litt. Det gjør hverdagen enklere, rett og slett, smiler Veronica.

For henne er den rabatterte bussbilletten kun en liten del av grunnen til at dette har blitt det foretrukne transportmidlet.

– Prisen er én ting, men det gir også mye positivt rundt helse ved at jeg går til og fra busstoppene, samt at det er veldig mye bedre for miljøet, forteller hun.

Veronica forteller at hun kjenner flere kolleger som nå har droppet bilen til fordel for buss eller sykkel, og at tilbudet gjennom HjemJobbHjem har vært en fin dytt i riktig retning.

Husk lyd!

Har fått nye reisevaner

Håper på en permanent endring

Trine, Vigdis og Veronica har kun positive ting å si om tilbudet til HjemJobbHjem.

– Det er bare å hive seg i det, og teste alle de ulike tilbudene for å finne den reisevanen som passer best for en selv, forteller Veronica.

– Man tenker gjerne at det går fint å ta bilen, men gjennom informasjonen og kursene vi har med HjemJobbHjem får man seg en vekker, mener Vigdis.

Senterleder Trine håper de kan bidra til å få ned bilkjøringen og samtidig øke aktiviteten blant de ansatte gjennom HjemJobbHjem.

Om ett år vil de gjennomføre en ny kartlegging av de ansattes reisevaner, og hun er spent og håpefull for resultatene.

– Det blir spennende å se om vi klarer å holde motivasjonen oppe også gjennom vinteren. Så langt har jo responsen vært veldig positiv, og dette engasjementet håper vi fortsetter også etter at HjemJobbHjem-kampanjen er over, sier Trine avslutningsvis.

HjemJobbHjem er et samarbeid mellom  Miljøpakken og AtB.

Rectangle, Font
Gesture, Font, Balloon

Om innholdsmarkedsføring

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av innholdsprodusenter i mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnhold skal merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media