ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Kommunenes «hemmelige» tjeneste trenger folk

Konsek sørger for å gi gode råd til nærmere 50 kommuner fra Østerdalen i sør til Helgeland i nord. Stadig flere ønsker å benytte seg av tjenestene deres – derfor trenger de nå flere gode rådgivere.

– Litt flåsete sagt så er vi en «hemmelig» tjeneste. Det er svært mange som ikke vet at vi eksisterer, sier Torbjørn Berglann, daglig leder for Konsek Trøndelag IKS.

Hva er egentlig Konsek? Og hva gjør de? Berglann oppsummerer det på følgende vis;

– Vi er et sekretariat for kontrollutvalgene i 47 kommuner. Vi er et ledende fagmiljø for den kommunale egenkontrollen, og vi skal være gode og tydelige rådgivere for kommunene, sier Berglann.

– Det høres kanskje tørt ut, men jobben er veldig morsom og variert, legger han til med et smil.

Hva gjør jobben morsom? Berglann nevner blant annet at man kommer i kontakt med alle tjenesteområder i kommunene, og med mange forskjellige folk.

Torbjørn Berglann, daglig leder i Konsek Trøndelag IKS, forteller at arbeidsmengden øker og at de trenger flere folk.

– Vi er mye på farten og du blir godt kjent med kommunene i din portefølje. Du må like å reise rundt for å trives i denne jobben. Det er viktig, sier Berglann.

Nå er de på utkikk etter flere folk, og det er det én enkel grunn til;

Konsek blir stadig større og nå får vi inn seks nye kommuner i søndre del av Nordland. Det blir veldig spennende, men det blir også mye jobb.

Torbjørn berglann, daglig leder i konsek

På farten

Konsek har hovedkontor i Steinkjer, og avdelingskontor i Trondheim og Os i Østerdalen. Til sammen teller de elleve ansatte med vidt forskjellige bakgrunner.

– Folkene hos oss har stort sett en bachelor eller mastergrad i økonomi eller jus. Noen har politisk ballast fra før, andre har administrativ utdanning. Det er et veldig vidt spekter, og det finnes ikke en fasit på hvilken utdanning som kreves til denne jobben, forteller Berglann.

Han beskriver drømmekandidateten som en person som har studert samfunnsfag, jus eller økonomi – eller har en annen relevant bakgrunn – men han trekker også frem et par andre viktige faktorer.

– Det viktigste er at personen kjenner til hvordan kommunene jobber – eller har lyst til å bli godt kjent med kommunene, sier Berglann.

– Og så er det viktig at personene trives med folk. Det kan være vanskelige situasjoner og noen betente saker. Da er det viktig å ha gode sosiale ferdigheter, og ta på seg en diplomatrolle, legger han til.

To av dem som jobber her er Torbjørn Brandt og Karoline Lorentzen, som begge er jurister. De sier seg enig med Berglann – her må du ha interesse av å bli kjent med distriktene.

– Jeg liker at vi ikke bare sitter på et kontor hele dagen, men at vi får reist rundt og se store deler av Trøndelag. Du får et helt annet kjennskap til fylket gjennom jobben, sier Lorentzen.

Varierte oppgaver

Hun er den ferskeste på kontoret i Trondheim, og hadde sin første arbeidsdag i august 2021.

– Jeg kom fra et sted med veldig godt arbeidsmiljø, og var veldig spent på hvordan den nye hverdagen kom til å bli. Heldigvis oppdaget jeg fort at det var lav terskel for å be om hjelp og rom for mye humor i hverdagen, forteller Lorentzen.

– Dette er en jobb der man må tørre å spørre om hjelp av kolleger. Det er helt umulig for en person å kunne alt. Jeg lærer stadig nye ting – selv etter å ha jobbet her i over ti år, skyter Brandt inn, som har jobbet her siden 2013.

Brandt sier at det er mye som har skjedd i bransjen siden han startet hos Konsek.

– Bransjen har endret seg enormt. Problemstillingene er flere, presisjonsnivået i det vi gjør har blitt høyere og forventingene fra kommunene har økt i takt med det.

En ting har dog holdt seg godt i løpet av årene;

– Arbeidsmiljøet har vært strålende hele veien og arbeidsoppgavene har en enorm spennvidde, sier Brandt og legger til:

– Som jurist har man vanligvis et ganske snevert område man jobber i. Her får du jobbet med hele spekteret. Alt fra veibygging, offentlige anskaffelser, sykehjemssaker, skoler og i verste fall straffbare ting som korrupsjon. Det gjør jobben svært interessant.

Slik er arbeidsoppgavene:

  • I det daglige vil du arbeide med å planlegge, legge til rette og bistå med gjennomføringen av kontrollutvalgenes aktiviteter.
  • Det innebærer å koordinere møter sammen med utvalgslederne og ha dialog med politisk og administrativ ledelse samt revisjonen.
  • Du skal også utrede saker som kontrollutvalgene skal behandle, og gi råd om håndtering av habilitet og offentlighet.
  • I tillegg skal du vurdere rapporter fra revisjonen og gi råd om den politiske behandlingen av dem.

Meningsfull jobb

Lorentzen er enig, og trekker også frem at Konsek legger til rette for at de ansatte skal få lov til å ta relevante kurs og utdanne seg videre.

– Det er ikke alle arbeidsplasser som har så gode ordninger som oss på den fronten, mener Lorentzen.

Lorentzen og Brandt sier også at jobben i tillegg til å være variert og utfordrende, også føles svært meningsfull.

– Hvis man ser stort på det, så er vi en del av den kommunale egenkontrollen og bidrar med å gjøre kommunene bedre for folkene som bor der. Vi er jo til for innbyggerne, sier Lorentzen og Brandt.

Trioen ser frem til å få på plass nye ansatte, og sier at de vil bli tatt godt imot fra første stund.

– Vi er i vekst, og får stadig flere og mer spennende arbeidsoppgaver. Vi gleder oss veldig til å få nye folk med på laget.

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc