ANNONSØRINNHOLD

Bli med å feire verdens beste sjømat

Fra 15. til 21. mars går Norway Seafood Festival av stabelen i Trondheim, og lørdag 16.- og søndag 17. mars er det sjømatmarked på Clarion Hotel Trondheim. Her blir det konkurranser for store og små, førsteklasses sjømat og mulighet til å se Norges fremste kokker briljere foran publikum.

Når Norway Seafood Festival braker løs får du en unik mulighet til å møte anerkjente sjømatprodusenter og dagligvarekjeder, samt oppleve show cooking med noen av Norges beste kokker.

I tillegg byr festivalen på spennende konkurranser og muligheten til å smake på en rekke fantastiske retter.

Enten du er en entusiastisk amatørkokk, en nysgjerrig matelsker eller bare ønsker å nyte de beste rettene fra havet, er festivalen det perfekte stedet å være.

Bilde fra Norway Seafood Festival 2023.

Food, Table, Tableware, Customer

Opplev spenningen

Festivalen åpnet dørene for første gang i fjor, og fortsetter suksessen i år med et enda større og spennende program for hele familien.

Under årets festival kan du oppleve kokkekonkurransen, hvor tre lag fra familiekonkurransen og tre lag fra studentkonkurransen er utvalgt til å konkurrere om førsteplassen. Opplev spenningen når disse talentfulle lagene skal demonstrere sine kulinariske ferdigheter foran et dommerpanel.

Kristian Digre, daglig leder hos Stiftelsen Nor-Fishing, som står bak festivalen.

Coastal and oceanic landforms, Cloud, Water, Smile, Sky, Outerwear, Travel, Jacket, Happy, Lake

– Det er hverdagsretter som gjelder i denne konkurransen. Lagene skal tilberede sin favoritt sjømatrett som er kjapp å lage og som ikke koster for mye.

– Kanskje finner du inspirasjon til ditt neste fiskemåltid, sier han smilende.

Bilde fra Norway Seafood Festival 2023.

Finalen for familiekonkurransen foregår den 16. mars på Clarion Hotel Trondheim, hvor tre finalister vil konkurrere foran et dommerpanel. Kristian oppfordrer hele familien, både store og små, til å se på når vinneren skal kåres!

Den 17. mars er det studentenes tur til å vise frem sine kokkekunster for dommerpanelet på Clarion Hotel Trondheim. Kom og hei på finalistene!

Hvert lag er representert av inntil tre personer under finalen, hvor de vil få tildelt sitt eget show-kjøkken med vanlig husholdningsutstyr.

– Vi forventer ingen fancy fine dining – dette skal være hverdagslig, understreker Kristian.

Dommerpanelet vil bestå av anerkjente kokker og matpersonligheter, inkludert Ivar Follinglo Moe fra Fagn, Torvald Nørsett fra Le Bistro, Karen Ellen Thorsen kjent som «Fattig Student», samt tiktoker og matblogger Ellen Aabol.

Bilde fra Norway Seafood Festival 2023.

Innholdsrikt program

I tillegg til morsomme konkurranser, byr Norway Seafood Festival på en rekke andre aktiviteter. De har et spennende sjømatmarked, hvor lokale sjømatprodusenter samles på Clarion Hotel Trondheim. Programleder Arne Hjeltnes vil lede arrangementet og gi en eksklusiv titt bak kulissene under show cooking-demonstrasjonene. Festivaldeltakere vil også få muligheten til å smake på unike retter og få tips til hjemmelaget sjømat fra landets fremste sjømatprodusenter.

Kjente kokker vil også gjøre gjesteopptredener, og dommerpanelets medlemmer Ellen Aabol og Karen Ellen Thorsen vil dele sine beste sjømatoppskrifter.

Bilde fra Norway Seafood Festival 2023.

For store og små

Festivalen er ikke bare for voksne, men også for barn og unge. Blant annet skal Vitensenteret og SeeSalmon være til stede under Barnas Sjømatfestival den 16. og 17. mars på Clarion Hotel Trondheim. Dagligvarekjeden Meny arrangerer den populære «Fiskeknappen», hvor barna kan bli kjent med karakterer som Kaja Kveite og Ludvig Laks. Sjømatprodusenter fra Hitra og Frøya kommer med morsomme aktiviteter som «sjømatpirat» og utforsk øyrikets skattekart. I tillegg treffer du Unger Kokker som skal lage sushi sammen med barna.

– Økt kunnskap om havet og sjømat hos den yngre generasjonen er veldig viktig for oss. Barna vil møte profiler som de allerede kjenner til – dette blir virkelig en opplevelse, sier Kristian entusiastisk.

Vitensenteret på Barnas Sjømatfestival i 2023.

Nyt den beste sjømaten

Norway Seafood Festival er en feiring av norsk sjømat, og dette gjenspeiles i de fantastiske sjømatmenyene som tilbys på restauranter, institusjoner og kantiner over hele Trondheim i løpet av festivaldagene.

Byens restauranter tilbyr spennende og unike sjømatmenyer og du kan oppleve alt fra fine dining til herlige buffeter.

– Det er utrolig spennende og en unik mulighet til å utforske nye retter og smaker, forteller Kristian.

Bilde fra To Rom og Kjøkken under Norway Seafood Festival 2023.

Med et variert utvalg av aktiviteter, spennende konkurranser og en feiring av norsk sjømatkultur, er Norway Seafood Festival en opplevelse for hele familien og alle sanser. Ikke gå glipp av årets store feiring av norsk sjømat, og bli med på en festival fylt med smak, moro og læring!

Om innholdsmarkedsføring

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av innholdsprodusenter i mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnhold skal merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media