ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n
Grey
Grey

Samtalene som forandrer deg

Ordet «tillit» setter tonen for samtalene som skal utfordre og bevege publikum under årets Olavsfest.

Olavsfest er ikke som alle andre festivaler.

Her er samfunnsspørsmål og refleksjon like viktig som musikk og kunstuttrykk. Derfor har de et eget samtaleprogram som inviterer publikum til å lytte på interessante stemmer og sette seg inn i ulike perspektiver.

Hvert år velges et toneangivende tema for festivalen, og i 2023 er stikkordet «tillit».

– Det er dette som gjør oss unike i skandinavisk sammenheng. Vi diskuterer og setter verdispørsmål på dagsorden gjennom temaet vårt, som er en kjerne i festivalen, forteller Olavfests direktør, Steinar Larsen.

– Vi lever i en tid hvor vi trenger opplysning og samtaler rundt utfordringene vi opplever i samfunnet rundt oss – og tillit er et relevant ord som skaper refleksjon, tilføyer han.

Det er med andre ord duket for spennende inntrykk på Vestfrontplassen ved Nidarosdomen fra 28. juli til 3. august.

Mange interessante gjester

De som har vært på Olavsfest før, er nok godt kjent med Vestfrontmøtet. I historiske kulisser og med Nidarosdomen i ryggen, deler forskjellige mennesker sine erfaringer og historier foran publikum.

– Hver dag skal aktuelle tema diskuteres, og publikum kan se frem til både relevante samtaler og gjester, forteller Larsen.

Vestfrontmøtet vil også i år ledes av Håkon Haugsbø og sendes direkte på NRK P2.

Blant gjestene finner vi blant andre Else Kåss Furuseth, som er svært aktuell om dagen med serien «Helsekost Furuseth», mens artist Sondre Justad ikke bare holder konsert i Borggården, han deltar også på Vestfrontmøtet «Tillit til den fremmede». Esben Esther Pirelli Benestad mistet nylig sin legeautorisasjon, og kommer for å snakke under temaet «Når tilliten er tapt».

Publikum møter også andre kjente navn som Tove Bjørgaas, Kathrine Sørland, Elisabeth Thorsen, Åsa Linderborg og flere andre.

I løpet av disse dagene skal mange tema berøres. Det handler om tillit til flyktninger, tillit til journalistikk og litteratur, usikkerhet og tillit i krisetider, hvordan gjenreise tapt tillit­ – og mye, mye mer.

­– Vi kan garantere at publikum forlater Vestfrontmøtet forandret. Samtalene setter i gang tankeprosesser som du kanskje ikke forventer, men som gjør deg rikere, sier Larsen oppfordrende.

Performing arts, Music artist, Smile, Purple, Gesture, Entertainment, Singing, Violet
Forehead, Nose, Face, Cheek, Lip, Chin, Eyebrow, Eye, Eyelash, Neck
Smile, Shoulder, Happy

Vestfrontmøtet 2023

Lørdag 29. juli kl. 13
TILLIT TIL DEN FREMMEDE

Søndag 30. juli kl. 13 
TILLIT I KRISE

Mandag 31. juli kl. 13 
TILLIT TIL DE FAKTISKE FORHOLD

Tirsdag 1. august kl. 13 
NÅR TILLITEN ER TAPT

Onsdag 2. august kl. 13 
FORBRYTELSE OG STRAFF – OG TILLIT

Torsdag 3. august kl. 13
MATEN OG Æ’EN. VÅRT DAGLIGE BRØD

Forehead, Nose, Face, Cheek, Lip, Chin, Eyebrow, Eye, Eyelash, Neck
Performing arts, Music artist, Smile, Purple, Gesture, Entertainment, Singing, Violet
Smile, Shoulder, Happy

Får et stort løft

Larsen forteller at det har vært viktig for han å videreutvikle samtale-delen av Olavsfest etter at han tok over som direktør i 2022.

– Vi er en verdibasert kulturfestival, og skal ha enda mer fokus på tematikk som angår oss alle – uavhengig av hvem du er eller hva du tror på, begrunner han.

Nytt av året er at Olavsfest har invitert flere andre tunge aktører i samtaleprogrammet til Vestfrontplassen. Han er svært glad for at NRK Kompass, NRK Etikketaten, Min Tro og Adressa-samtalen nå tar med seg sine konsepter dit.

­– De fortjener en plass der. Vi tror at dette vil utfylle Vestfrontmøtet veldig godt, sier Larsen, som også oppfordrer publikum til å besøke Kirkehagen, der Den norske kirke har sitt eget samtaleprogram i samarbeid med Olavsfest.

Siv Sandvik, politisk redaktør i Adresseavisen og leder av Adressa-samtalen, er veldig glad for at de er invitert til Vestfrontplassen i år.

– Det gjør oss jo ekstra gira. Det blir en større scene, og vi håper at enda flere kommer for å høre på oss der, sier hun.

Disse fem leder samtalene på Vestfrontplassen under Olavsfest 2023: Håkon Haugsbø (Vestfrontmøtet), Siv Sandvik (Adressa-samtalen), Elise Kruse (Min tro), Pål Plassen (Kompass) og Madeleine Cederström (Etikketaten).

Facial expression, Forehead, Nose, Cheek, Skin, Lip, Smile, Eyebrow, Eye, Mouth

Vil skape sterke inntrykk

Dette er det fjerde året Adressa-samtalen arrangeres på Olavsfest, og Sandvik syns det er artig å vise frem journalistikken på denne måten.

­– Målet vårt er å invitere kjente profiler og nye stemmer til samtaler om samfunnsaktuelle tema. Vi tar som oftest utgangspunkt i tema som er av nasjonal interesse, men som har forankring i regionen, forteller Sandvik.

Hun røper at de har et spennende program planlagt i år.

Siv Sandvik er ordstyrer for Adressa-samtalen på Olavsfest.
Foto: Rune Petter Ness

Flash photography, Lip, Chin, Outerwear, Eyebrow, Photograph, Water, Coat, Neck, Sleeve

Den mye omtalte Fosen-dommen er en god anledning til å høre unge sørsamiske stemmer fortelle om hvordan de ser på fremtiden. Denne dagen kommer blant annet fungerende sametingspresident Maja Kristine Jåma og artisten Marja Mortensson (bildet).

Foto: Jørn Kristensen

Dagen etter står politisk tillit på agendaen.

­– Her tenker vi at Rita Ottervik er en selvskreven gjest etter å ha vunnet velgernes tillit fem ganger. Hvordan har hun håndtert det når tilliten har blitt svekket, spør Sandvik.

I samme samtale løftes også blikket ut av Norge, for å se på hva som skjer med folkets tillit når det politiske systemet forsvinner eller når demokratiet er under press. USA-ekspert og jurist Sofie Høgestøl skal også delta her.

Den siste Adressa-samtalen vil dreie seg om demens, der Jan Runar Eliassen, kjent fra NRK-serien Demenskoret, og kona Marion Tur Eliassen er blant deltakerne.

Sandvik tror programmet og historiene som fortelles fra scenen vil gjøre inntrykk på de som hører på.

– Dette er en type journalistisk formidling som virkelig sitter i folk. Hensikten med samtalene er at publikum skal få høre noe som utfordrer dem litt, og som gjør at de får en bedre forståelse av ulike saker, forklarer hun.

– Det er et stort løft for Olavsfest å samle alle disse spennende samtalene på Vestfrontplassen. Det vil gjøre festivalen enda mer synlig og aktuell, avslutter direktør Steinar Larsen.

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc