Rectangle, Font, Red

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

ANNONSØRINNHOLD

– Jeg er veldig stolt av å jobbe i REMA 1000

Hos REMA 1000 trenger man ingen arbeidserfaring eller utdanning for å bli ansatt. For Aleksander Nergård ble en utplassering gjennom NAV starten på det som kan bli en lang karriere.

– Før satt jeg mye hjemme og ventet på at kompiser skulle bli ferdig på skole og jobb. Jeg hadde ikke så mye å gjøre på dagtid selv.

Aleksander Nergård snakker om tiden før han ble ansatt på REMA 1000 i Olav Tryggvasons gate.

For han ble denne jobben et vendepunkt i livet.

– Du har blitt veldig rak i ryggen og fått en annen selvtillit mens du har vært her, skryter Hanne.

– Aleksander har jo grepet alle muligheter han har fått her, og har hele veien vært sulten på kunnskap. Det har vært gøy å se utviklingen.

– Jeg hadde sikkert lett etter jobb fremdeles hvis det ikke var for Hanne. Det er hun som har åpnet alle mulighetene for meg, så jeg har mye respekt for henne, sier Aleksander med et smil.

Kjøpmann Hanne Gjestad Husby smiler varmt tilbake.

– Jeg hadde sikkert lett etter jobb fremdeles hvis det ikke var for Hanne. Det er hun som har åpnet alle mulighetene for meg, så jeg har mye respekt for henne, sier Aleksander med et smil.

Kjøpmann Hanne Gjestad Husby smiler varmt tilbake.

– Aleks har jo grepet alle muligheter han har fått her, og har hele veien vært sulten på kunnskap. Det har vært gøy å se utviklingen.

– Du har blitt veldig rak i ryggen og fått en annen selvtillit mens du har vært her, skryter Hanne.

Traff blink på REMA 1000

Aleksander ble automatisk satt i kontakt med NAV da han valgte å avbryte den videregående utdanningen sin. Han deltok deretter på ulike jobbkurs og utplasseringer gjennom en ordning som heter Jobbhuset, men slet med å finne noe som passet.

Først da han gjennom Jobbhuset fikk jobbe noen dager i uken på REMA 1000 Olav Tryggvasons gate, falt brikkene på plass.

– Jeg liker å være aktiv, og ha varierte arbeidsoppgaver. Her får jeg snakke med kunder og gjøre litt av alt, noe som passer meg veldig bra – jeg blir rastløs hvis jeg må sitte i ro lenge, forklarer Aleksander.

Etter at han hadde vært på praksis i butikken en stund, fikk han tilbud om å jobbe der fast. Hanne så at han hadde mye å komme med, og at han ga alt. Han ble lærling som en forlengelse av det påbegynte skoleløpet.

Til slutt vil det bli et fagbrev i salg og service, sier Aleksander.

– Jeg var bestemt på at jeg ville jobbe her, og den motivasjonen gjorde at jeg ville vise meg frem. Jeg tok imot alle arbeidsoppgaver og sa aldri nei til noe, forteller han.

Som nyansatt blir man tildelt oppgaver med lav risiko, som vareplassering av drikker og tørrvarer. Etter hvert som man mestrer dette, går man over til kassearbeid, fruktavdeling og ferskvarer.

Dette var en god oppskrift for Aleksander, som raskt fikk gå videre til mer kompliserte oppgaver.

– Jeg er veldig stolt av å jobbe i REMA 1000.

– Det gikk så fint å komme hit, og det var ikke skummelt i det hele tatt. I tillegg til Hanne, har kollegaene her gitt meg mye opplæring. Vi har et godt team hvor alle er veldig greie og imøtekommende, sier Aleksander.

Husk lyd!

– Det har betydd mye for meg

Individuell oppfølging

Kjøpmann Hanne forteller at REMA 1000 er en ypperlig arbeidsplass for unge folk som ikke har funnet sin plass i arbeidslivet ennå. Som butikkmedarbeider trenger man ikke noen erfaring eller skolegang, bare arbeidslyst og gode holdninger.

Hun påpeker også at det er et fleksibelt yrke – noe som kan være godt for dem som ikke er klare for å bli kastet direkte ut i en fulltidsstilling med faste vakter.

– Man trenger ikke jobbe hver dag, det er mange som jobber deltid hos oss. Vi bemanner jo fra klokken 6-23 hver dag – så her trenger vi både A- og B-mennesker, smiler hun.

Alle som starter i REMA 1000 lærer mye gjennom det obligatoriske og nettbaserte opplæringsløpet den første tiden. Der blir de kjent med bedriftens historie og alt man ellers trenger å vite for å kunne utføre jobben i butikk, hvor alt fra kassarutiner, varerullering og varebestilling blir dekket.

Dette kommer i tillegg til opplæringen som skjer i butikk.

– I REMA 1000 har vi muligheten til å tilrettelegge mye. Hvis du for eksempel har litt utfordringer med det sosiale, setter vi deg ikke i kassen med en gang. Da går vi for en mer gradvis tilpassing, forklarer Hanne og tilføyer:

– Jeg mener det er bedre å starte i det små og bygge på med oppgaver og ansvar, enn å starte for stort. På denne måten skaper vi mestringsfølelse fra første stund.

Husk lyd!

– Viktig at vi tar ansvar

En perfekt opplæringsarena

REMA 1000 i Olav Tryggvasons gate har hatt et tett samarbeid med NAV og Jobbhuset siden 2018. På det tidspunktet hadde Hanne vært kjøpmann i noen år, og butikken hennes var begynt å bli godt etablert. Det betydde at hun kunne vie mer av tiden sin på å hjelpe andre ut i jobb.

Tire, Wheel, Sky, Blue, Window, Vehicle, Car, Building, Neighbourhood

Hanne sier at det ligger i verdiene til REMA 1000 å ta ansvar i samfunnet og skape inkluderende arbeidsplasser hvor det er rom for alle. For henne har det vært viktig å ta dette på alvor.

– I teorien stiller vi butikken disponibel som en opplæringsarena for ungdom som trenger en «jobbsmak». Veiledere fra Jobbhuset tar med seg ungdommer hit, slik at de får prøve arbeid i praksis.

– Dagligvare er ikke for alle, men som vi har sett med Aleksander, så kan det vise seg å være full klaff.

Arbeidet Hanne gjør, har også blitt lagt merke til på høyere hold.

Regionsdirektør Ove Stenersløkken sier han er imponert over måten Hanne jobber med inkludering på. Franchise som driftsform betyr at kjøpmann driver sin egen butikk og tar initiativ til slike tiltak selv. 

–­ Det hun gjør gjenspeiler REMA 1000 sin tro på enkeltmennesker. Det at øverste leder i en bedrift jobber på «gulvet» sammen med de ansatte, gir kjøpmannen unike muligheter til å følge opp enkeltmennesket. Og det kan gi, som i dette tilfellet, unike resultater, skryter regionsdirektøren.

Aleksander selv er fast bestemt på at han vil bli i REMA 1000 og fortsette å lære.

– Nå skal jeg fullføre lærlingperioden min her, og etter det har jeg lyst til å bli NK. Kanskje til og med kjøpmann en dag, sier han forhåpningsfullt.

Både Aleksander og Hanne anbefaler andre som befinner seg i en lignende situasjon som Aleksander gjorde, å snakke med sin veileder i NAV om mulighetene på REMA 1000.

– Det finnes 74 REMA 1000-butikker her i Midt-Norge som trenger nye og dyktige ansatte hele tiden. Uansett hvilke mål du har, er dette en fin arena å starte på. Det er ikke mange plasser man får slike muligheter uten utdanning, sier Hanne.

– Det er bare å prøve. Du taper ingenting på det, men kan derimot vinne veldig mye, avslutter Aleksander blidt.

Inkludering og mangfold hos REMA 1000:

Følg REMA 1000 Midt-Norge på FB og Instagram

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media