ANNONSØRINNHOLD

Grey
Grey

– Vi har klart å finne vår egen karakter

Det siste året har en helt ny IT-avdeling tatt form hos Skatteetaten i Trondheim. Tross mange ansettelser på kort tid, er det tydelig at samhold og humor allerede har blitt en del av kulturen – og nå ønsker de enda flere med på det trivelige laget sitt.

Vel fremme parkerer han og tar heisen opp til 5. etasje hvor han sitter med resten av gruppen sin på IT-avdelingen.

Alex Zin suser nedover bakkene på sparkesykkelen sin. Han er på vei til jobb, nærmere bestemt Skatteetatens kontorer i sentrum.

Inne i det hyggelige kontorlokalet er atmosfæren munter og praten sitter løst – både på arbeidsplassene og rundt kaffemaskinen. I løpet av det drøye året IT-avdelingen har eksistert hos Skatteetaten i Trondheim, har de klart å bygge god kultur og samhold, forklarer Alex.

– Her er vi kompiser, sier han og legger til:

– For meg er det sosiale på jobb like viktig som det faglige, og det hadde ikke vært noe koselig å jobbe på en arbeidsplass som manglet dette. Så her trives jeg!

Humor og samhold på jobb

Da Alex startet som testansvarlig for et drøyt år siden, var IT-avdelingen i Trondheim helt nyopprettet. Da var de tre ansatte på IT-avdelingen – nå er de 40 stykker.

– Det som er bra med ny avdeling er at man kan være med på å forme den selv, og bli med på beslutninger som blir tatt. Vi får mer påvirkningskraft.

Han beskriver et inkluderende arbeidsmiljø som er preget av mye samarbeid og humor. De som jobber her er en god miks av seniorer og nyutdannede – og de aller fleste ble ansatt nylig og er dermed i «samme båt». Alle nyankomne får også en mentor som følger dem tett.

Både tilrettelegging for trening i arbeidstiden og Skatteetatens fokus på fleksibilitet i arbeidshverdagen, har gitt grobunn for god kultur og samhold på den ferske avdelingen.

– Det er kult med nye ansikter. Vi må jo ha nye folk for å få til padel-trening, tross alt, smiler Alex.

To timer i uken kan nemlig de ansatte bruke på bevegelse i arbeidstiden, og flere har gått sammen om å spille padel på Tiller. Det er noe Alex setter stor pris på.

­– Det er en fin måte å bryte opp dagen på, også er det godt å få rundspille kollegaene sine en gang iblant, sier han spøkefullt.

Vil du være med å forme en IT-avdeling i sterk vekst?

Fleksible og spennende dager

Grunnen til at Alex valgte å søke på jobb hos Skatteetaten var storprosjektet Fremtidens Innkreving. Skatteetatens innkreving skal gå fra å være en manuell prosess til å bli automatisert. For å lykkes med det kreves mange flinke folk som kan være med å utvikle, drifte og teste løsningene.

Ettersom hovedkontoret for innkreving befinner seg i Trondheim, var det rett og slett naturlig å bygge opp en ny IT-avdeling her.

Smile, Table, Plant, Tableware, Interaction
Tie, Coat, Community
Sports equipment, Shorts, Football, Ball, Player, Knee, Line

Dette er Fremtidens Innkreving

  • Skatteetaten skal lede Fremtidens innkreving, et program for digital transformasjon av statlig innkreving i samarbeid med blant andre NAV, Brønnøysundregistrene og politiet.
  • De skal utvikle sammenhengende, hendelsesbaserte tjenester med brukeren i sentrum.
  • Arbeidet vil være organisert som et program med sju prosjekter i første fase.
  • Løsningen skal utvikles og forvaltes i sky, med alt det innebærer av muligheter og anvendelse av skyleverandørenes teknologiske muligheter.

– Da jeg hørte om Fremtidens Innkreving, tenkte jeg at det ville by på nye og artige utfordringer. Prosjektet var så stort og ambisiøst at det måtte jo bli mange spennende oppgaver, forteller Alex.

Som småbarnsforelder er han glad for at det er fleksibilitet rundt arbeidstidene og at de har mulighet til hjemmekontor to dager i uken. Det gjør det enklere å få hverdagskabalen til å gå opp.

Husk lyd!

– Vi har blitt veldig flinke til å ta imot nye folk

Han starter som regel mellom klokken åtte og ni. Det første han gjør er å få oversikt over dagen, før han gir seg i kast med oppgavene. Det går mye i å teste det utviklerne har jobbet med, og være med i møter både internt og eksternt.

– Det er mange varierte oppgaver, så jobben er aldri kjedelig, oppsummerer han.

Litt utpå formiddagen har teamet sitt daglige stand-up-møte, hvor de i fellesskap går gjennom hva alle jobber med og eventuelle utfordringer de måtte ha.

Etter dette blir det lunsj.

Da går de stort sett i samlet flokk til kantinen, hvor det bugner av fristende retter og et stort utvalg som burde dekke de fleste matpreferanser. Deler av kostnaden dekkes av arbeidsgiver.

– Kantinetilbudet er veldig bra med mye forskjellig mat. Det er alltid varmretter, også varierer det litt om det er vegetarisk, fisk eller kjøtt som blir servert, forklarer Alex.

Rom for å vokse faglig

Gregor Gabriel har også vært hos IT-avdelingen i ett år. I løpet av den korte tiden har han allerede rukket å gå fra å være teamleder til å bli gruppeleder, noe som innebærer at han har fått ansvar for flere ansatte.

I likhet med Alex var det muligheten til å få jobbe med Skatteetatens nye satsninger som først gjorde ham interessert i jobben.

– De planla nye ting, skulle få løsningene sine inn i skyen og starte arbeid med nye applikasjoner. Slikt er det morsomt å være involvert i fra starten av – det er spennende å holde på med et produkt gjennom hele utviklingsprosessen, sier Gregor.

Personal computer, Output device, Glasses, Smile, Peripheral, Table

I tillegg til Skatteetatens egen læringsportal, er det også bare å si fra til nærmeste leder om det dukker opp kurs du vil delta på.

Han forteller at han var Java-utvikler før han begynte, men at de bruker Kotlin her. Det fikk han umiddelbart kursing på.

– Skatteetaten tar faglig opplæring og utvikling på alvor, noe jeg også har fått merke etter at jeg ble gruppeleder. Det har vært både lederkurs og gode kolleger som har stilt opp for å gi meg de svarene jeg trenger underveis.

Husk lyd!

– Gøy med mange nye ansikter

Gleder seg til fortsettelsen

Gregor har bare gode ord om arbeidsmiljøet og gjengen som jobber her.

– Vi er tilgjengelige for hverandre og har et inkluderende miljø. Det gjelder ikke bare vår gruppe, men på tvers av team og grupper på avdelingen, smiler han.

– Det er det som gjør det morsomt å jobbe her, og mye av grunnen til at jeg søkte på stillingen som gruppeleder. Denne rollen gir meg best sjanse til å ta det videre og sørge for at vi beholder den spiriten vi har skapt – parallelt med at vi vokser, forklarer han.

Skatteetaten har som mål å kutte på konsulentbruken, og heller få flere faste ansatte. Det lyses stadig ut nye stillinger, og han håper flere har lyst å bli med på laget i tiden som kommer.

– Vi har allerede klart å finne vår egen karakter – og den fungerer!

Vil du være med å forme en IT-avdeling i sterk vekst?

Om innholdsmarkedsføring

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av innholdsprodusenter i mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnhold skal merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media